Friday, March 19, 2010

How to improve our english?

How to improve our english?
Bagaimana mempertingkatkan bahasa inggeris.
Everyone has a desire to master in english language.
Setiap orang mempunyai keinginan untuk menguasai bahasa inggeris.
Im the one of them.
Saya salah seorang daripada mereka.
I admit that i am not really good in english.
Saya mengaku saya tidak begitu baik dalam bahasa inggeris.
This is among the efforts to enhance my english.
Ini adalah diantara usaha saya untuk memperbaiki bahasa inggeris :


video


This is one of the reason why im eager to reach the target. Cewah~ Ini adalah salah satu sebab mengapa saya rasa bersemangat untuk mencapai sasaran itu.Nak tambah sikit perlu constant jika betulbetul nak. (this is warning for me too=)




Hehe..time for you to read Tika.. Sudah ada sponser jangan nak malasmalas lagi.
Good Luck bebeh!!

Percutian Slumber

This is perangai buruk sesetengah pelajar. Bila dah berseronok tak ingat buruk dah. Konon-konon mak enon nak holiday lah. Padahal final exam pun belum lagi. Study tak strong mana tapi stress pula yang lebih-lebih.(sambil urut-urut dahi and thinking about our behavior..=/) Mengada-ngada tu.=/..Tapi bab holiday holiday ni bagi kat we all. Mesti gempak sebab selalunya nak pergi holiday ke merayau-rayau tak tentu hala ke we all jarang pasang buat cipta plan. Sebab dah tahu dah jika buat plan gempak we all tak akan buat yang itu. Malah lebih gempak sampai dah tak tahu nak imagine we all ni spesis ape? Tahu-tahu dah sampai aje. Hulur aje fulus we will not disappointed you..=)



Maaf, this is desease that cannot be cured. Kalau dah terlampau suka dengan camera tu dalam toilet pun boleh menjadi. Plan tak adalah kuat sangat cuma sekadar nak berjalan-jalan aje. Tapi terlepas sampai ke Kuantan, Teluk Cempedak. Nasib baik tak ke cherating. Tapi hampir kesitu. Tak sangka percutian yang slumber sebegitu menjadi pengalaman yang seronok amat paling sekali. Walaupun terpaksa bermalam di dalam kereta dan di tepi pantai. Sedangsedang asyik menghirup menyedut dan menghembus angin bayu, maka we all teruskan kaki melangkah, sampai satu kawasan yang agak clear bagi pasangan yang sedang "hangit" bercinta. Banyak "oii oii" di sana.. Mengapa "oii oii"? Sebab jika kita ternampak perkara sumbang sebegitu kita akan gertak mereka dengan menyebut "oii..buat apa tu hah?" Oleh kerana kami tidak berkuasa di tempat orang jadi kami cuma skodeng dari jauh dan berkata sesama sendiri.(oii oii...oii oii..)=( ..




Sekali lagi maaf. Ini tindakan positif dalam memori. With Cik Yunie.




Ini tindakan kurang formal kerana tak semena-mena Cik Ct Wawa rasa macam diri tu model. Model pricess segamat. Haih~




Buget hindustan lah. Tengah photoshoot nih.. Ceh~
Background music lagu Mohabbatain.




Ingatkan nak mandi tapi bila fikir nanti kulit jadi malap dan suram maka, kami dengan duka cita serta membawa hati berulam jantung membatalkan hasrat suci murni itu.=( + =) equal to =()..

Thursday, March 18, 2010

Mulakan peperangan sekarang!

Wajib mulakan peperangan bila dah sampai saat-saat macam ini. Macam dah darurat pula rasanya. Padahal masa kosong sebelum ni habis buang buang macam tu aje. Ok stop! Lepas ni dah tak nak mainmain lagi. Nanti kalau result teruk mak dengan ayah buat muka. Mak dah tak nak buat baju kurung banyak-banyak dan ayah tak nak bayar kan bil telefon serta broadbandbulan-bulan. Haa baru padan muka.=(

Dah dah.. Jangan sedih. Nanti cepat tua. Buat betulbetul kali ni supaya nanti dapat baju kurung banyak-banyak dan tak ada bil tertunggak. Hehe~~

Nanti peperangan dah habis kita sambung mainmain okay? Deal!!
Jom kita study ramai ramai.. Dah tak ada masa nak bebel kat sini. Good luck to all exam candidates!!=)..

Wednesday, March 10, 2010

Si Gila Gambar

Betul-betul terasa nak lari balik rumah. Dah tak tahan lagi nak balik jumpa adikku yang tersayang. Walaupun dia macam tak sayang sebab selalu kena marah tapi lantak lah. Peduli apa. Heh~~




Alamak Ezany. Sumpah kau comot. Bukan main susah mahu beri kau makan. Emak memang sudah surrender dan angkat bendara putih nak kejar-kejar kau lagi. Maka giliran kakak ika yang kena kejar kau pula. Teruk betullah.=(.. Ezany seorang adik yang suka bergambar. Teringat semasa dia menangis sebab lengan dia gatalgatal dan sudah banyak cara memujuk tetapi tidak diam juga. Tiba-tiba terfikir untuk tangkap gambar dia menagis. Boleh tak time tangah menangis dia stop untuk senyum dan kemudian sambung menangis semula.. Haihh~




Bila di offer tangkap gambar baru dia nak datang dekat. Peluang itu saya gunakan untuk sumbat mulut dia penuh-penuh dengan nasi impit dengan sup ayam. Impit ke himpit? Tak tahu eja lah. Sory.. If salah mohon betulkan. Dan kanak-kanak kat belakang tuh pun tersengih-sengih muka macam minta nak join. Hahaha jadi saya pun ajak lah meraka untuk bergambar bersama.=p..Mereka tu pun di kalangan ahli keluarga juga. Saudara yang belah mana-mana pun tak tahu. Sebab tak selalu jumpa. Yang baju pink tu adik saudara;Aina.











Pada hari perkahwinan Cik Herol ni barulah dapat jumpa saudara yang dah lama tak berkumpul. Tak ramai yang saya kenal. Tak ingat nama tapi muka ingat sikit-sikit. Ada tu saudara lelaki yang umur sebaya adik saya panggil saya adik. Tak faham betul. Mungkin badan dia lebih besar dari saya. Dan saya kelihatan kecil di matanya kot. Uiishh nampak muda juga lah saya ni ekk? Pheeewwitt!!~ (hihi ayat perasan). Itulah rajin sangat berkumpul sampai yang mana satu adik abang kakak makcik pakcik nenek atuk pun dah tak tahu dah. Straight to the point sebenarnya nak ucapkan syukur je dianugerahkan sifat awet muda. Heheh~ Mohon Ira jangan marah. Ira adalah adik perempuan saya yang kelihatan lebih tua dari saya. Dengan itu dia meminta nasihat saya BAGAIMANA INGIN KURUS? Saya memang tak ada jawapan untuk itu.. Perbezaan kami adalah badan saya kelihatan lebih kecil dari dia. Muncung dan bengang bila dia di agak sebagai "kakak". Waahahah..~




Mendapat seorang lagi makcik dan bertambah bilangan ahli keluarga. (Rambut aku over la plak). Macam zaman pop 60an.




From left : Nurul Nadzirah (Ira), saya dan Mohd Ezany.