Wednesday, April 18, 2012

Cara update blog menggunakan blackberry

Hai kengkawan. Sihat ke. Hari ini biar saya tunjukkan macam mana nak update blog guna blackberry. Senang je tu.

First, kita setting dekat blog.
1. Pergi dekat SETTING  > EMAIL & MOBILE
2. Dekat show mobile template click YES
3. Dekat blogsend address letakkan EMAIL SENDIRI
4. Dekat email posting address masukkan email baru, contohnya:
      coolgiggles.ainatika@blogger.com
5. Click dekat PUBLISH EMAIL IMMEDIATELY
6. Save settings

Second, kita setting dekat blackberry wuwuwu..
1. Pergi dekat SETUP > EMAIL ACCOUNTS > INTERNET MAIL ACCOUNT
2. Nanti akan keluar list Yahoo, Gmail, AOL, Windows Live and other
3. Pilih salah satu account, contohnya saya guna ouhsiska@yahoo.com
4. Masukkan email address and password macam biasa dan isi semua butir yang diperlukan
5. Selesai SETUP ACCOUNT pergi ke HOME anda akan nampak icon baru. Kalau buat account yahoo akan keluar icon yahoo. Kalau buat hotmail akan keluar icon hotmail la.
6. Lepastu, masuk kat icon tu, and then the activation server will be sent to you
7. Sekarang bolehlah cuba post entri anda, tekan simbol blackberry dan compose email


Pada ruangan to masukkan email posting address(no.4) yang anda setup kat blog tadi. Pada subject masukkan tajuk entri dan tulis entri macam biasa dekat ruang bawah subject tu. Kalau nak letak gambar, tekan simbol blackberry tu pilih attach.
8. Dah siap tekan SEND.

GOODLUCK YA KAWAN KAWAN. Bye!


14 comments:

kura said...

Er. Errr. den nan hado bb pun. sobs.

ascil.punye.lah said...

belekberi pon takde.acane?

Ain Atika Zailani said...

hehe ni untuk yang ada je ler hewhew

APi said...

saya tak ada beri hitam jadinya saya duduk diam diam saja..

cimon said...

Boleh jd duta bb plak pasnie.

MR. SYAH said...

xde blackberry... hehe...

MéuzAngelo™ XXIII said...

untung ler pakai BB.. kalo sy yg pkai nokia lame ni cmne? hehe :p

ARJUNA.Inc said...

hahahaha..lma giler jgak..hahaha..x update..huhh..berhabuk!!?..

ARJUNA.Inc said...

hahahaha..lma giler jgak..hahaha..x update..huhh..berhabuk!!?..

ARJUNA.Inc said...

hahahaha..lma giler jgak..hahaha..x update..huhh..berhabuk!!?..

Pondok Usang said...

owh.. ade caranya yek.. aritu cube tak reti nak upload pix nye..

tanTENton :] said...

saya dah buat semua dah. tapi tak keluar kenapa eh? ke lambat?

tanTENton :] said...

eh awak dah boleh. hehe terima kasih :)

chentayaya said...

thnks..da bley updte blog pkai bb pasnie.. :)