Thursday, June 14, 2012

Sarawak Trip : Me & You

Tajuk entri begini mungkin buat anda fikir yang I was on honeymoon. Tapi sebenarnya bukan. Me ialah saya and you ialah saudara mara yang ku cinta dan juga SARAWAK ini. Eh kenapa kau caps lock SARAWAK ituh kenapa? hehehehhehe ;p Sebab ianya sesuatu yang menarik. Adakah terlalu menarik sampai saudara mara yang ku cinta tiada caps lock? Keduanya adalah menarik maka saya letakkan saudara mara yang ku cinta dihadapan untuk perkara pertama dan sarawak perkara kedua yang bakal saya cerita. Sarawak diberi caps lock sebab dia sangat menarik malah tidak sesekali menolak. Heheheh.

Jadi inilah SAUDARA MARA YANG KU CINTA. Bukankah saya dah cakap bahawa saudara mara yang ku cinta adalah perkara pertama yang akan saya cerita. Acik Roha, women in red, the coolest aunt ever!
Ini Bujang. Ya dia memang bujang dan belum berkahwin. Malah jika berkahwin, dia masih juga bujang.
Yang ini ada kemngkinan. Adakah dia bujang? Ya, bujang terlajak. Wakakakakka! Namanya Syamsul tapi bukan ghau ghau, Syamsul Yusuf pun bukan. 
Gadis Korea ini nama diberi Wani. Sangat marah jika ada yang mengganggu drama korea kegemarannya.

Gadis ayu ini pula namanya Jaja meminati photography barangkali.
Oh maaflah tiba-tiba nak feeling pendekar bujang lapok. Maka saya beri effect black and white. Lihat itu, pendekar Mustar sedang tunggu! Ayuh naik!
Telah naik.
Pelancong penat minta berehat.

Kadang-kadang terfeeling mahu kahwin dengan anak raja lalu saya duduk atas buaian tapi tidak menyanyi. Mungkin risau semua pelancong Taman Buaya Lari bertempiaran sambil melemparkan duit mohon supaya tidak bernyanyi. High possibility. Jadi saya enggan bernyayi. (-__-)
Hero remaja edition keberapa ni? Hahah he is actually my close cousin, the one yang sponsor me for this vacation. Wah sungguh sugar daddy. See I got sponsor. Adakah anda juga ingin di sponsor sepertiku? ;p Sungguh seronok jika disponsor selalu.
Acik Syafiq. The uncle! Ayah wani, jaja dan bujang.



Kenapa macam nenek nenek? Penat berjalan.
Buaya, buaya telanlah aku, ambillah aku, aku kempunan telur ikan terubuk. (^__^)

Menunggang buaya.
Beri tumpuan.
Hah kau ada ke? Aku takde.
Sebelum.
Selepas.
Sebelum.
Selepas
Terbelek-belek gambar eh terlupa nak update Sarawak Trip ini. Padahal sebulan dah berlalu. Daku harus menghukum diri ini dengan menggandakan entri Sarawak Trip! Jumpa lagi! 

9 comments:

Pn. Sheila@CC said...

mesti seronokkan jalan2 ngan fmly... akak xpernanh sampai sarawak lagi... :(

Ain Atika Zailani said...

heheh xpe kak. nanti berkesempatan pergi laa...jangan lupa pergi kampung budaya sarawak. syokk!!!

ascil.punye.lah said...

wah bestnya awakkkk.jenjalan kemain lagi ehhh.

Ain Atika Zailani said...

ascil= hehehe =p

cimon said...

waa...cambest jek Sarawak.tp xde pics makanan arr...bley upload tak? ;P

(^v^)

Anne mahli said...

dtg kuching x bagitau ok!
kalau bagitau mana la tau sempat bersua..hehehe

Ain Atika Zailani said...

cimon = hehehehhe makanan ada tapi x banyak laaa hehhehe... tguuuuuu.

anne= heheh alaaa ane lah kitew tau awak duduk miaw. heheh

.izzati liyana. said...

waaa. seronoknya berjalan jalan.

Isyraq Adnan said...

Ain gmbr last kt damai beach kan?