Monday, September 8, 2014

Bestfriendku Bio Essence Tanaka White

Hi Assalamualaikum.

Sejak dua menjak ni aku mengalami kemurungan dan tekanan perasaan. Ahhaa. Over tau. Lalu menyebabkan jerawat tumbuh disekitar dahi dan pipi. Pada mulanya aku memang menggunakan Bio Essence ni. Tapi disebabkan dia banyak sangat produk jadi aku pun mula menanam sikap malas lalu membeli set produk lain yang lebih mudah di aplikasikan waktu aku bangun lambat dan lebih mudah dibawa dalam beg. Dasar tak mengenang budi, anak tak tau di huntong. Heheh ;p

Nama produk tersebut adalah Dnars. Memang best pakai pada mulanya. Flawless gila aku cakap. Tapi mungkin aku banyak terdedah dengan kerja luar dan keadaan kulit muka aku agak berminyak, lama lama asyik tumbuh jerawat. Pastu aku stop kejap. Bila jerawat telah pun menetas aku pakai semula. Taddaaa saya jerawat baru. Grrrrr!!! Pastu aku terus stop.

Perkara ini betul betul menambah tekanan yang dihadapi. Putus asa beb. Pada suatu hari, aku terpandang Bio Essence yang telah aku ditinggalkan beberapa bulan yang lalu. Senyap tersusun meja makeup ku. Dengan muka tak malu aku sapukan krim tersebut kemuka. Ngeeee. 

Tapi kali ni aku konsisten pakai. Aku dapat rasakan Bio Essence ini begitu mencintai kulit wajahku setelah mengaplikasikan aturan pemakaian yang betul.




Yang pertama sekali cuci muka menggunakan DOUBLE WHITENING CLEANSING FOAM. Bau dia best dan kulit muka rasa bersih.

Pastu gunakan DOUBLE WHITENING CLARIFYING SOFTENER. Aku gunakan kapas dan sapukan dimuka. Lepas penggunaan Clarifying Softener ni terasa kesegaran dan ianya juga membantu menyegarkan kulit wajah.

Ketiga, titikkan 4x FLAWLESS WHITE SERUM kat muka dan seratakan. Cam biasa. Eleh tu pun nak ajar.

Kemudian aku selalunya gunakan WHITE & FIRM DOUBLE ACTION ESSENCE sebelum mengoleskan krim siang DOUBLE WHITENING CREAM SPF20. Kat bawah ni.



Pastu diikuti dengan krim siang DOUBLE WHITENING CREAM SPF20 tadi. So far Bio Essence memang tak mendatangkan masalah terhadap kulit muka aku. Alhamdulillah selesa sebab krim ni tak tebal. Rasa muka togel dan natural.

Waktu malam pulak aku gunakan Cleansing Foam, sapu Clarifying Softener and then oleskan sikit DOUBLE WHITHENING RENEWAL NIGHT CREAM. Krim malam pun lagi la best meresap terus ke kulit muka.

Dan mulai hari ini bestfriendku adalah Bio Essence Tanaka White. Bukannya senang nak cari bestfriend.

Haaa penat dah explain ni, kire jadi la ye?? Mihmihmih ;p



Goodnight!

Keika.

5 comments:

Anonymous said...

Salam.. nak tak cari pendapatan sampingan??
Klik link ini untuk mklumat lanjut.
http://myinvitepay.com/?ref=278199

siti kasmira said...

Assalam nak tnya...krim malam bio essence digunakan ketika hendak tidur ke

siti kasmira said...

Assalam nak tnya...krim malam bio essence digunakan ketika hendak tidur ke

siti kasmira said...

Assalam nak tnya...krim malam bio essence digunakan ketika hendak tidur ke

@min said...

Hi..i pon guna Tanaka White series tapi syg naik jerawat kat dahi..cis..anyone r welcome to read my review and share ur thoughts ;)

http://missgeek.blogspot.com/2015/09/bio-essence-tanaka-white.html