Friday, August 20, 2010

Mengurat zaman siber!

Haa.. malunya nak cakap pasal ngurat-ngurat ni. Tak apa. Tahan tahan. I nak teach kaum ADAM mengurat. Boleh ke? Hopefully I ada talent. Suuwwwiiittt...=p I ada pantun. Ehemhem..“Ouh sayang, bibirmu merah bak delima merekah, hidungmu mancung bak seludang...” Haa.. jawab jawab!!!

Melampau yea kalau you all cuba dekat gadis siber sekarang berkemungkinan mata hitam tersembul keluar dari paksi malah jantung melompat keluar dari landasan. Huuwoohhh!! Lepas tu you all sambut jantung dia and satukan dengan jantung you all. Jadi jantung ada dua. Cacat.

Gunalah ayat yang berlapik. Bertindak sebagai pintu kecemasan jika terjadinya sesuatu di luar jangkaan. Janganlah sesekali guna ayat berunsur seks dalam perhubungan. Lebih-lebih lagi kalau itu first date. Boleh mengundang pelempang.

Lebih sopan kalau you all cuba pancing dulu. Contoh paling senang "Saya tak pandai mengurat, taklah sehensem mana, siapalah yang sudi..." Cececeh...poyoss.. Tapi tak apa. Walaupun nampak macam menjatuhkan diri sendiri, kekuatan sifat simpati janganlah diperkotak-katikkan.

Contoh lain "Baru I kenal erti cantik bila tengok wajah you" Nahh.. Kembang seribu. Sampai lostcontrol hidung mancung bak seludang tu. Gila lahh.. Kalau I buat-buat pengsan. Pastu 'si dia' hantar I balik rumah boleh golek-golek atas katil terus berangan. Hahah. Ringkas tapi efektif sebab kecantikan tu kebanggaan seseorang wanita. Gua bangga wooo... DIAM!! Next..

“I tahu I bukan lelaki idaman you, tetapi you wanita idaman hati I”. Ayat ni kedengaran kelakar tapi percayalah ianya akan tersangkut di hati wanita. Lebih direct, lebih power. Hidup power root!!!

P/S__ Risiko menggunakan ayat jenis terus terang ni ialah you all juga layak mempunyai peluang untuk ditolak secara direct juga. TAHNIAH & SELAMAT MENGURAT!!

5 comments:

Tapak Kaki said...

kalau pakai ayat tu nanti pompuan cakap laki mulut je manis...haa. macam mana tu?hehe

fatin idora said...

hey, lawa dowh blog "baru" kau nih, btw.
heh, kalau aku suka laki yang berpantu-pantun ni.
hahahhaaaa

paizhassan said...

i tahu I bukan lelaki idaman you, tetapi you wanita idaman hati i. amcam sangkut tak dekat aku sekarang?

Ain Atika Zailani said...

tapak kaki= ahahah.. jangan la makan gula... makan garam sebelom jumpa die..mesti mulut u masin..

fatin= ala..bodek ah tu..nak la tu.. ye aku memang pandai berpantun pantun..

paiz= haaaa....how sweettt...hahahah...dah sangkut da ni..macam mana?

Peminat Katie Holmes said...

serius aku kena belaja ni.
aku dah lame tak mengurat.haha