Monday, August 15, 2011

Cute Things

Sila check meter mood. Okay ada mood nak cerita dan berkongsi. Dah ada persiapan untuk raya ke? I mean kalau boring-boring masa raya nanti. Masa kena tunggu saudara mara nak datang rumah, kenalah boring-boring haih lambat betul mereka sanak saudaraku bertandang. Tahun lepas awal. Habis tak dapat nak beraya searching for new friends, want to play with new relative, wanna go out with her/him lah, ada tu yang dah siap aim duit raya rumah abang handsome yang selalu cuci kereta depan rumah. Ciss begitu rupanya kau! Nyiahahah!

Ini lah persiapan raya untuk saya tahun ini. Pasti tak terfikir-fikir lagi nak pergi beraya rumah abang handsome pencuci kereta (kihkihkih) sambil tunggu kedatangan tetamu jauh dekat. Saya juga ada idea macam mana nak kurangkan adik beradik kurang pergi beraya makan kuih sebiji saja lepas tu mintak izin pulang. Obvious sekali nak pungut duit raya. Ish ish, buruk perangai. (eleh macam lah I tak masa kecik-kecik dulu, hew hew malu I).

Tak baik I kutuk adik I. Nanti jeles dorang dapat duit raya lebih, berangan nak beli kereta control, games, dan sebagainya. At last ayah collect semua duit masuk BANK SIMPANAN!! Boleh faham tak? Kesian adik-adik I. Tak pe adik-adik. Kak Ika ada something for those yang bakal rasa nak nangis duit kena rembat masuk BANK SIMPANAN!! SIMPANAN TAU! BANK TOLONG PEGANG.

Kak Ika have games for you!

 

Sekarang kita dah tak main JUTARIA. Kita main SAIDINA *padahal sekarang orang dah main MONOPOLI LAH KAK IKA!! Lebih cantik lebih seronok lebih bahagia. LIFE pon juga! Boleh lah, duit juga. Dimana ada duit disitu ada Kak Ika. Wahh materialistic! Yeay yeay.

Ini favourite saya. 




Ada yang kata bermain sims ketika sedang berpuasa adalah batal. Hok'aloh. Jangan risau, tak ada yang censored sangat. Sims boleh tukar-tukar inspiration, Family, Romance, Pleasure, Popularity, Fortune and Knowledge. Jadi pilihlah Knowledge untuk adik-adik dan Romance untuk saya? Untuk kamu? Kan ada enam tu jangan gaduh-gaduh.=p

Alaa kita baru pandai main Sims memang jakun. Nyiahahahha!

35 comments:

mizzkechique said...

MK men jutaria je.. rsa sgt kaya bila dpt beli hotel byk2.. haha

Nisa said...

wah! rajinnye main2 dgn budak2 dtg raye.. rase-rasenye awak yg syok sorang2 kang. haha. diorg nak balik kutip duit raye umah org laen lak :P

syasyah_biscuits said...

ahahah comel btol maen ngan budak2..

Aida Azryn said...

owh game tu aida penah main. :)

najlaa lala said...

I seriously suke the sims! :)) haha

Uchi kay-f @hmad said...

dulu masa zaman "tanam anggur" sllu dok mem jutaria..

E-one said...

haha,try lah plak maen sim city tp xtau lah best ke x hahaha

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

wahh. memang best game the sims ni! :D

Izzul Amir said...

alaaa takde formspring pon xpeee . tnye question n then bgtau sape yg tnye ..

cimon said...

xreti main sims pon (T_T)

yanyan said...

yanyan teringin nak main the sims. sumpah tak reti.
you main online ke cmne eh??

laskar pelangi said...

dah lama siot tak main the sims.. rindu plak dah nak main benda alah nie..kalau start main benda ni,mesti nak main jerk keje dalam sehari..=D

Pocket said...

pocket tak pernah reti main sims,
try gak,
tp cam tak pernah dpt keseronokan nya.

cuba kamu citer sikit.
apa yg besh nya tu :D

next post citer yer ..

monopoli tu cakap omputeh,
saidina tu cakap malayu..
tu jer :D

Ain Atika Zailani said...

hahahhaa..hak ahh..betul tu..beli hotel banyak sampai org lain x boleh beli.nyiaahha.
pocket= tapi monopoli lebih cantik itemnye..hihih.okay nanti kite ceritakan ye..
laskar= betul..kalau dah main mmg x nk stop.pergghh!!

heheh sape suka main the sims geng dengan kite..huah3!!

Mamaleesya said...

isyh isyh isyh, tuan belog ni lagi la comel. Hehe salam kenal

zOeY zAu YaH said...

puasa2 mesti cari game kan? hahaha

oshinz said...

kite main jutaria.. perghhh rindu kot nak main game pegang-pegang duit, bina otel semua.

PaK PiS said...

duli amek duit saidina buat beli jajan.. ^_^

Rtp Farra Arisha said...

the sims. love to play that when i was been in primary school last time. but now sudah tak minat main mana2 games..huhu.
but playing the sims is quite fun!! ;)

shafiqabdshukor said...

saya suke main jutaria..
dh masok U pon men lg..

muhamad hanif said...

Err,

aku suka main monopoli..LALALALAL,


sims tu mcmana ek ?

Odah + One = OdahOne said...

main saidina terasa mcm jadi org kaya sekejap...senang2 jek nak beli hotel & rumah beso2 just guna kertas jek...hoho...dulu main game sims city...mmg xwt keje lain asik ngadap benda tu jek...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ada kwn akak masa study dulu main game SIMS ni sampai x tido 2 hari 2 mlm..lps tu dia bantai tido seminggu..

akak x reti main games..tp sims ni nmpk best jakk..

Nizam Ijam said...

ramai jugak yang main game nie..hehe

Khuzrin Kamarudin said...

Best woo main Sim ni... tapi.. sibuk urus hidup orang lain, hisup sendiri tak terjaga... hahaha...

nina athiramisu said...

takkan batal kot..merepek lah..

Clara said...

Sims 2 cmnie rupanya..

Cr men sims 3 the ambitions..

www.dunialandax.com said...

dulu pun minat gak men the sims..tapi disebabkan orang tu asyik menderita je disebabkan kelalaian aku bila men game,aku terus taknak lagi menanggung dosa..haha

Ain Atika Zailani said...

dunialandax= hahahahhahha same lah aku pong!!!!!!!!

meaw said...

main saidina kalah nangis,sat g kata duit hang p mana, pastu mula gaduh....kak ika, memang best pon men saidina tu,tambah-tambah the sims tu,tak terkencing tak terberak la duk layang game tu,kihkihkih



p/s:salam perkenalan kak ika ^__^

Cik Bambam said...

suka jugak main.. tp byk makan memory PC lar..huhuhu

NOOR FATIN said...

jutaria la best. kaya cepat. hahaha

kura said...

boleh pula main sims batal puasa. cettt! haha

Saiazuan said...

dah lupa mcm mana main simps

CIK TOM said...

ciktom smpi skang xberapa nak reti main sims ni wlpn dh byk kali upgrade version..hee