Thursday, December 22, 2011

Cerita Hari Ini, Mama Buat Lawak

Hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi. Depan mama, hik ih mama cutenya apam pokadot mama. Pusing belakang hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi. Pusing depan sedapla ma tapi manis gila (sebab I la yang adunkan semua ramuan ituhh =p). Tau tak apa jadi dengan apam resipi mama? Ish ish tak daya dah nak gelak. Cukuplah mama buat lawak untuk hari ini. Stop it mama stop it. Apamnya kok leper tak gebu kembang semangkuk kata dulang paku serpih kata orang dia yang lebih*shy*. 

Cepat cepat ambil gambar apam pokadot cute mama lalu send mms ke semua rakan taulan. Jadi rakan taulan yang bertuah je dapat tengok apam testing mama kitew. 

Saya sedih sebab dah janji dengan kawan kawan nak bagi dorang rasa. Tapi takpe esok saya akan buatkan yang baru, berikan kepada kawan kawan, pakwe makwe dan mak mentua eh eh. Ya saya serius ni eh eh.

Saya listdownkan dua resipi untuk dicuba masa cuti ni. Saya akan menfaatkan cuti ini untuk menambat kambing, eh eh untuk menambat hati para judges. Ia itu tergolong dikalangan adik adikku sendiri. Kalau sedap baru boleh bagi orang lain. Kalau tak sedap marii kita gulung tikaaaaar.



INILAH YANG SAYA DAN MAMA CUBA NAK BUAT TAPI TAK JADI. SO SAYA GOOGLE JE SUPAYA PEMBACA BLOG INI TIDAK LARI.

CUBA BAYANGKAN APAM POKADOT YANG KEMBANG MELEPER. TAK TERGAMAK SAYA NAK IMAGINE LEBIH LANJUT. MACAM RAKSASA CENDAWAN.

Lagi satu saya akan belajar buat Chocolate Cake. Tapi hanya selepas misi apam pokadot success.

Amin.

21 comments:

pepol said...

hahaha kembang meleper

APi said...

boleh order ke nanti?
hee

Ain Atika Zailani said...

pepol= ye..tak ku sangka.
api= mana boleh order lagi. x pro lagi. hahaksss=p

ascil.punye.lah said...

haha.takpe try banyak2 kali okay.

Rashid said...

Ain .. sedap je tengok apam pakadot tu. Tapi sukar nak gambar apa rasanya. hehe

chocolat cake? aduhai .. lapar pula pagi-pagi begini.

Cik tikah said...

comelnya apam. syg nak makan. hehe

kura said...

macam raksasa cendawan? amboi. hyper. hahah

Pocket said...

patutnya taruk juga gambar raksasa cendawn tu!.:D

untuk teladanheheh.

Miss Anne said...

cuba lagi sampai bejaya ok! hehe
suka la tengok colour dia rona roni..
terus rasa lapar..

aimie amalina said...

hehehehe
*tgh cube imagine*

heheh
x pe...walau rupa x spt yg dharapkan, ye usaha sendiri kan
dgn mama plak tu

awww..kenangan maniss :))

Paris Lipton said...

wee xpenah buat lagi...

Rtp Farra Arisha said...

believe me, you can do well if you give more effort on all this! :)

Miss Volvo said...

cuba lg lain kali haha.

cimon said...

cimon pernah gak makan apam gini...kawan buatkan...sedap gak coz dlm tuh ade jem strawbery or coklat. (^v^)

p/s:camne rupe kembang meleper tu ek?boleyy share?(@_@)

Lorlipop Properties said...

SuperMario !!

semutsengal said...

hai budak espiem, mcmana paper kau ?


ahhahahaha,

Pondok Usang said...

Alaa.. tu laa.. dah janji kan nak bg kite rasa... =( hehe...

TUNASYA said...

comel nyer apam polka dot dia...
hehehe...

SYAFIQAHSALEH said...

Cuba hingga jaya ye awak. sy pun tengah plan nak buat apam polka dot tu :D

Ain Atika Zailani said...

hehee..memang nak cuba lagi..kene buat banyak kali ni..nak rasa meh la datang umah..hahahah=p

Cik Eka said...

hai..pertama kali dtg sini..hehehe

camne apam tu leper..ade masuk kan dalam acuan kuih lompang tak??

eka pertama kali buat pun cmtulah sebab tak masuk dalam acu lompang...hehehe..

dah tau baru okey apamnyer