Thursday, February 3, 2011

Siaran astro dan kejadian

Ingat lagi ke masa yang saya cakap nak NOKIA X5 tu? Ye memang betul-betul beli dah. Tak sabar betul. Nampak sebenarnya yang saya ini manusia rakus. Kan kan kan kan kan kan kan kan kan...? Okay dah dah. Hari ini saya goreng keropok ikan dan makan. Maaf tak ada gambar sebab itu saya dan kerakusan tak jauh beza. Sorry mak. Macam malam tadi juga saya ke Up Town dengan harapan tidak membeli apa-apa. Tidak. Jangan. Tak usah. Jadi bila nampak yang cantik-cantik dengan kuasa rakusan yang ada selumber mintak ayah bayar. Jeling-jeling ayah kearah makcik jual baju buat isyarat mengharap dia faham. Alhamdulillah akhirnya dia faham. Thanks ayah I lebiu.

OKAY BERMULA ISI PERENGGAN. DI ATAS TADI ADALAH PENDAHULUAN.

Lepastu kami sekeluarga makan di sebuah kedai makan. Masa nak order makan tu apa yang ayah cakap semua dia tak faham. So saya lah yang willing nak repeat balik order setiap ahli keluarga. Penat jadi saya. Jadi kelakar bila saya fikir kenapa orang itu tak faham apa yang ayah cakap walhal kami dua beranak menggunakan satu bahasa yang sama. Sebab masa dia nak amek order tu dia sempat main-main mata dengan seorang "mat". Fall in love lah tu. Mesti dia tengah fikir nanti mat nak mintak nombor talipon nak kasi ke tak. Nak jual mahal ke ehh. Nanti nak keluar dating nak pakai baju colour apa. Biasalah saya kan kuat berimagine. Sampai ambil order dia macam terpinga-pinga. Tak baik macam ini. Kesian pelanggan terpaksa buat siaran ulangan macam astro. T_T

29 comments:

-telordibasuh- said...

heheh..sesuke je ain cakp di fall in love..mane tahu die ngh tahan sakit perut nak berak ke hahhha

Ain Atika Zailani said...

hahah...alaaa dah main main mata tu apa lagi....hihii ...yelah sukahati je kan...x baik betul i...hihi

Red said...

yeah. imigiasi yang xleh bla. hahahah

luvpinkja said...

haha. comel. comel. tapi repeat order tu MESTI. esp yang tukang ameq oreder tu super duper blurrrrr. kan..? :)

Ain Atika Zailani said...

red= ahahha...memang kena macam 2...
lvpinkja= haha memang bluurrr x beragak macam oak kelain...bapak i dah bengkek je..

aliefcmoi said...

haha..yg amek order tu gelabah kot..haha..tgok awk cantik sgt..ahaha..kidding.

EJA said...

hihi..yg amek order tu mmg fall in luv..dia nmpak awak cantik sangat.hihi

Ain Atika Zailani said...

alief= wahhh nak 20 sen ke alif...nyiahahha
eja= yang amek order tu perempuan masalahnya...hihi

aliefcmoi said...

ain...pasal follow alief tu kan,,ain lupakan saja lah k..tak perlu follow alief..hehehehe..sbb alief main2 je dgn ain..actually ain dah follow alief lama dah..saje je alief buat mcm ain ni belom follow alief...actually ain dah follow alief pun..hahaha..sorry..alief ni kuat gurau..so,,xpayah susah2 nak follow taw..ain dah follow pun.sorry taw main2 dgn ain..saja nak usikk ain..haha.baru syok berkawan..haha..thanx sbb selalu jenguk blog alief..anda dgn rasminya jadi kwn alief..haha..

imah said...

oho.. sib baek xkena bayar tiap bulan ^^

Encik Tikus said...

takde gambar dalam entry nie ? kami nak gambar ! kami nak gambar ! kami nak gambar !

Ain Atika Zailani said...

imah= ahhaha.nasib baik kan...
encik tikus= alaaa....xde gambar...xpe nanti lain kali letak gambar ye...

KizZ said...

OH yang itu siaran astronya...hihi...Kiz ingat ape tadi...anyway..besh la baca entri-entri kamuu..


Jom sini,
Sebuah sajak buat mukabuku

Ain Atika Zailani said...

thanks kizz=)

Fitrihadi.com said...

yg ambik order tu kena demam angau kot.. patutnya kena ambik MC je.. kalau keja gak ni ler jadi nya hehe

EIPUL said...

haha, waitress tu mata meliar ke? Biasa la tu, kekeke

mana hp baru? nak tgk!
=D

noorafzan said...

itu takpe lagi sis.
ni buat2 tahu lepas itu kan hantar order semua salah.
hampeh je.

JIJI YU said...

mueheh kalo kena ulang balik mg konferm aku kuar terus kedai tu..

mrs. daydeck said...

nasib baik jumpa ain yang sabar. kalau org lain sy rasa dah kena marah kot.. hehehe..

OoNey™ said...

ish2..dia tgh dtg bulan kot..ekeke..btw visit here ain atika...nice blog..=P

Hanis Azla said...

amboi, siap boleh imaginasi lg yer.. he..he. tp penat juga nak mengulang balik semula menu2 tu kan..

zazaw said...

ain kasi sound system sepatutnyaaa
HAHAHAHAHA

ARJUNA.Inc said...

huhu..mne nye entry bru daa?haha..

little ain said...

hahaha,

komen si telur tu takleh bla.

haha.

chunna said...

haha.. comel je imaginasi awk.

♥e'in♥ said...

hahahaha.. cover cun laa 2..

copycat said...

mane handset baru tu?
tunjuk sket..bleh pinjam haha

De'din said...

weeee!
kuatnya lamunan


btw, jom join giveaway dedin

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha..sekali sekala tu kot nak main2 mata.. ;p