Thursday, July 28, 2011

Tepuk Dada Tanya Perut Bersama Keluarga

Hari Keluarga adalah perkara paling kurang bagi saya untuk tidak hadir melainkan ada event besar-besaran atau acara bola sepak (alasan paling annoying selain dari bekerja dan bersukan di sekolah rendah). Memandangkan ayah kami seorang yang tegas dalam perihal rewang-merewang jadi kami yang wedok perlu ada untuk menghiasi dirinya. Kamilah cahaya hidupnya.*wedok merujuk kepada perempuan. Jarang sekali menggunakan bahasa ini. Saya lebih gembira untuk menulis dalam bahasa ibunda. Eh ayahanda (sebab bahasa ibunda sebenar, bahasa jawa).

Perasmian. Gambar paling kanan, emak bukan anak.=p

Ini perkara yang saya pikir bakal meyakinkan anda semua.


Anda terlalu sibuk bekerja? Sehingga tak dapat hadirkan diri kemajlis hari keluarga yang maha seronok ini? Mari saya hadiahkan ini buat kamu!

Mari saya listdown apa pekerjaan yang penting dan sebab mengapa perlu TINGGALKAN fulltime job dan beransur ke part time job. Dan TINGGALKAN hari sukan sekolah anda demi HARI KELUARGA!

Betapa gembira dia bekerja.

Ya! Kerjakannya!

Raikan lah.



Lelaki tak terkecuali malah semakin diperlukan.


Yang tak ada kerja pun masih diberikan kerja. Kira berapa biji kacang terkumpul dan duri tercacak di sebiji durian. Hahah tak tak. Tekalah berapa ulas didalamnya dan berapa pula beratnya. Ini tau makan je tak ambil tahu kisah berat dan ketumpatan buah tempatan.


Berkebun juga.

Lawatan ihsan ke kandang kambing.

Hai..

Beri dia makan.
Hei curi tulang! Kerja kerja!

Baik boss. *Rujuk gambar.

Ini hadiah lepas bekerja. Nah ambil sorang satu!


KINI TIBALAH MASA YANG DI TUNGGU-TUNGGU!
Sukaneka. Ya saya begitu yakin sukan sekolah tidak begitu seronok berbanding ini.

Tiup belon. Dan (cubit guna kuku, cubit guna kuku). Kenapa jahat? Kenapa? *Hihihi.



SUAMI ISTERI JUGA DIRAIKAN.



BELON AIR.

Ilmu silat di warisi oleh Zuhaily Firdaus.

Penghibur tanah air.

Penghibur duka lara.

Hilang duka selamat tinggal lara.




Ramai kanak-kanak. Menyerupai taska. Tapi inilah kanak-kanak kami. Kanak-kanak comel wow ouh comel.



SELAMAT DATANG KE BOOTH KAMI DAN TEKA SEBERAPA BIJI KACANG YANG  MUNGKIN. MUNGKIN? Nenek saya pandai pilih warna rumah. Ya, MUNGKIN. T__T


KOLEKSI ANTIK dan ini untuk anda! =O

Warga separuh Emas.(ayah)


Pandangan ikhlas dari mata sepetku. Kihkihkih.

25 comments:

muhamad hanif said...

mesti santai habes kan..


style !

Far8 budak baik said...

comel gile kan kau..
ngorat bolehhhh hihi
waaaaa..seyes jeles..
nak gak hari keluarga gini..
seyes best..
kambing pun turut serta kn??
hahahaha =p

syieda_joy said...

syieda nampak durian tu je..ngeh2..^_^

jom la joint contest syieda..
* loving couple > tutup 3/8/2011
* keluargaku syurgaku > tutup bulan 9.. ^_^

C i k P i p i T e m b a m said...

hye :) opkosss la kita dtg jengukk . siap follow lagi . hahaha . thankss sbb dtg blog kita . mak tuu mcm ank dara laa :)

cheqwa said...

photographer ke???cantik ls gambo2 you :D

MisS HoNeY said...

waaa..best nya hari kluarga.rmai..
p/s : hadiah kan nisa dgn knderaan antik tu bole?hihi

Ain SSB said...

Woah bestnya! :D

Btw, thanks for singgah my blog ye! About makanan yg saye makan tu, dah lame dah produk tu di england :)

imah said...

coolio! ^^

Rtp Farra Arisha said...

woaahhh akttivitas sukaneka pun ada. meriahnya. :)

saiazuan said...

nice :)

kueh bakar said...

emak anak macam adik beradik...heh

Bahiyah? said...

ain ada mix chinese ea?

Ain Atika Zailani said...

hanif= haha mistilah..
far8 = hee ape dahh..kambing tu duduk diam diam je dalam kandang.
cik pipi tembam= yeayy thanks awak.dia mak dara.hihi
cheqwa= yep.semua saya rembat je.nak jadi apa apa pun boleh.
nisa= nak ke? amik laa...=p
kueh bakar= hahah..
bahiyah= x mix pun..mix jawa ni..hihihih..
THANK YOU SEMUA! N PLEASE COME AGAIN!

kyOkoHayaShi! said...

wuuu bestnye family gathering ! jelezzz...ntah bile ley wak gni gk
-___-

ïêmå å¢klê§ said...

abg kambeng 2 hensom la..
huhu...


mesti bestkan..
ramai2..
hepy jerk...

Pocket said...

pergh!! hari keluarga kamu!!
ada penaja ker tu?
(kot la kuning tu DIGI)

sampai sebegitu skali meriah nya..
memang hubungan kekeluargaan kamu hebbaaattt :D

pocket suka.

elle mokhtar said...

comelnye lah awak ni...suka betol tengok awok ni..=)

syasyah_biscuits said...

yeah be urself... *giggling from budak ada skandal hahah

KimiCnoL said...

fuh,cm best je family day..bnyk tol aktiviti ;))

IFA Athirah said...

ahaha.lawak la cption kmbeng tu!mmg matching dialognye! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Uwais Al Qarni Bin Mohd Isa said...

wah..meriahnya!!

tia said...

semorang ni saudara ke ape ni? ramainyaaaa!

beluncas ^.^ said...

wahh ,, tengok pict2 neh .. renduu nak balek kampung jenguk atok gn nenek .. renduu suasana kampung .. argh .. nak balek kampung .. makan lemang . dodol . ketupat ! mahu3!!!

Nani said...

happy family, bestnya...

Kristenoodf said...

comelnye lah awak ni...suka betol tengok awok ni..=)