Tuesday, January 10, 2012

Girlfriend Mama

Mama is my girlfriend ! Dia kelakar gila. Gelak takde bunyi pastu vibrate kat perut. Tak paham.

Bila balik rumah je saya duduk dalam bilik. Lepastu mama masuk bilik ajak sembang tak kira pagi buta, petang dan malam. Kenapa tak ada tengah hari? Sebab tengahari ada sinetron so takleh ganggu waktunya ituh.

Kita berdua suka cuba benda-benda baru tapi tak semestinya gosok bontot periuk bersama adalah benda baru yang boleh dibanggakan. 

Pernah kami cuba nak buat chocolates cake tapi tak jadi, bantut dan tak empuk rupa hodoh kelakar gila malas nak ambil gambar kenangan sebab bengang kenapa tiap kali percubaan pertama tak jadi? Lepastu mama suruh sabar ini semua pengalaman. Tapi terasa macam sudah jatuh ditimpa tangga apabila belajar resipi kedua iaitu apam pokadot setelah 7 kali baru jadi. Sebelum sebelumnya bukan teruk sangat, cuma apam terlalu lembut so masa kukus dia pecah. Walaubagaimanapun masih boleh dimakan. -__-. Tapi tak layak dijual.

Rasa macam nak putus asa masa kali ke 7 apam kitew yang jadi ituuuh, kali ni mama yang buka kukus lepas tu cakap alaaaaaa tak jadi lagi muka mama pun nampak hampa. Terus rasa benci gila nak tengok apam tu. Frustrated. Pastu gagah kan hati tengok jugak wahhh!!!!!! Mama duduk atas kerusi bersama gelak vibratenya. Mataku masih tertumpu pada apam comel so kiut kami tuh. Cantik dan menggebukan. Tapi masih tak ambil gambar. Exited betul. Sekarang saya dah pandai buat apam pokadot dan satu masa nanti saya tunjukkan kat korang ye.

Ehem tadi sebenarnya berjaya buat jualan sebanyak 30 ringgit. Ada juga orang sudi nak order. Ini pun sebab marketing strategy Capik sepupu Wawa. Dialah yang promote. Hahah. Dah biasa panggil kau Capik sepupu Wawa. Dia ni kawan yang baik. Sebenarnya gila gila tapi apesal tah malu-malu miaw nyampahhh. Dulu masa mula kenal dia dekat kampus ish geramnya mamat ni poyo. Tapi rupanya baik dan tak berapa poyo. Agak pendiam macam ter'exchage perangai dengan aku kau ni apahal.

Kesian mama orang tengah cerita pasal dia tapi sampai ke Capik pulakk. Nampaknya anak mama banyak buat masalah disini. Okay back to mama. Kadang-kadang terfikir sesuatu, semakin besar saya semakin rapat dengan mama. Dengan ayah sekarang dah pandai cerita pasal politik. Sumpah bosan. Tapi itu tanggungjawab jadi saya mesti mengundi. Eh eh. Ayah selalu outstation (kerja luar kawasan, perlu ke translate??). Tak boleh la nak selalu join hobi hobi wanita. Tapi kalau dengan ayah ajak dia pergi shopping seronok la. Rasa macam ada sugardaddy. Hahahah !! Ayah tolong maafkan anakmu ini. Mama, Ika dan Sepet dah ada kawan baru nama dia shopaholic! Naiceee kan? Hihihihihihi. Okay lah bye bye!

25 comments:

Ariena Hisham said...

My mum also is my girlfriend. The best in the world :)

Gen2Merah said...

wahhhhhh, ain atikah ni mesti anak yang manja kan... comel gitu.. hehe..

best kan rapat dengan orang tua kita.. terasa kasih sayang itu semakin akrab dalam hubungan kekeluargaan..hehe...

umiradaud said...

waa ur mom suka gelak eh?? sama la mcm mak sy..kaki sinetron pulak tu. congrats dah reti wt apam :)) leh la bukak bsnes pasni.

Miss Anne said...

waaahhh...
mmg gigih lah sangat2 cos sanggup ulang2 try buat apam polkadot sampai berjaya..salute!
hehehe..

neway,jgn lupa share resipi and tips keramat yg membuatkan percubaan ketujuh buat apam ni menjadi k! :)

APi said...

bila boleh order apam tu..
cam teringin la pulak kan nak makan..
hee..

kirim salam girlfriend.. =)

naziyatul fatihah said...

seronokkan punya ibu camtu..
sporting n tak rse kekok nak bercerita tentang apa-apa pn :)

Ain Atika Zailani said...

ariena= hehe yeayy !
gen2= x manja...anak garang.hep !
umiradaud= heheh cadangnye gitew lahh...=p
miss anne= hehhe boleh nak belajar buat pon boleh mari lah datang rumah.. heheh
api= heheh insyaalah..nanti dah yakin baru boleh mulakan perniagaan. cewahhh..
naziyatu= hehehhe syok!

Rtp Farra Arisha said...

hehe, practice makes perfect. do more and more apam so that you could get the best impression towards all that apam polkadot...doing something with mama memang tidak pernah tidak mengasyikkan!

Jasmin Ibrahim said...

wahhhh bestnya....klau sy,dh putus asa awai2 lg dh....hehe...btw,thniah sbb brjya buat apam

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

wahh besnye! my mom pun ade ajak suh buat apam polkadot ni. tapi die suh sy sorg je yang buat. die nk mkan je. haha

**nk resepi bleh?**

Un Phat Lee said...

lu buat gua rase nak cium pipi mak gua.haih.

Ain Atika Zailani said...

rtp = heee memang seronok.
jasmin= hehe...sebab geram tgk kawan buat jadi..=p
nurainaa= boleh ainaa..nanti kite buat entry kuih apam kite inform..=)
un phat= heheh g cium cepat.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ur mummy is so cool melayan cerita anak2.. jiwa muda:)) u r lucky then!

ascil.punye.lah said...

yeahh pasni dah bole makan apam polkadottt yg bekuuu!

ascil.punye.lah said...

*eh macammana bole tulis beku,kita nak tulis gebu sebenarnya.sorry awakkk!sorry sorry.

Wahidah said...

appreciate the moments that u guys spent together...best kan bile masuk dapur sesama ibu kite ne..:)

Cik Sara said...

cooollllll...awesome!
Hai!

Miss Anne said...

amboi dtg rumah..
mmg 'dekat' sangat la dgn Kch kan kan..
:P

A'ishah Kamaludin said...

rajinnya wat kuih, leh dpt untung. best2!

Haha, kalau nak tahu saya pun gelak cam mama awak. vibrate kat perut ataupun cm org semput..

Salam kenal, balas kunjungan..

DilaDila said...

LOL.You and your mum cute sangat..macam apam polkadot tu la.Hehehe!

J.Syazwana said...

best sangat kalau mama jadik bestfriend kan :)

aimie amalina said...

weeee
sameee!
mama owes d best kan
kekekee

kekadang bende kecik pon mesti nak tegelak sebab mama punye pasal :p

shahrazali said...

ntah macamana perut vibrate tu....hahaha..... mak awk best... lg bagus jadikan mama sndiri teman paling baik.. lg happy dn tenang hidup tau....

izni jaafar said...

apam pokadot tu mmg lawa gile kan.
teringin gak nk buat
tapi tak terbuat2 lagi
bile lahhh ade mase -.-'

Cik Eka said...

mesti manja ni..

hehehehe

nanti letak le gambo apam tu..hikhik