Saturday, February 25, 2012

Ezany di Mamah Usia

Okay let me explain it to you. This is my little brother. The last one and very kesian. Hahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahah (ini kata aluan).
Okay cukup. Jangan gelak sehingga saya habis cerita kepada anda.


Kalau kehabisan disposable hair cover boleh try lampin pakai buang. Kerana kakak ku turutkan *kata Ezany dalam hati.

Kalau tak ada adik boleh pakai kat kepala sendiri.



Haaa marii marii mariii pergi rewaaaaaaaaaang.


Too much tabik hormat masa rehears. Patah tangan. =p
Sudah jatuh ditimpa gas. Semua ini terjadi apabila Ezany beraksi spiderman seorang diri dalam stor. Apa saja yang dia rasa boleh membawanya kepuncak dia akan panjat seperti tong gas. Ayah doublekan tong gas tapi tong gas atas dah kosong. Ezany panjat macam takde benda je. Slumber badak dia je pastu tong tu jatuh atas jari dia. Terputus jari telunjuk sampai hospital jahit sambung balik. Haish!

Mama call masa saya dalam perjalanan balik Shah Alam. Masa tu dalam tren dengan wawa. Mama cakap dia kat hospital jari Ezany putus. Tak semena-mena tekak ku terasa macam ada guli, air mata macam nak merembes. Ala macam tengok cerita Ombak Rindu tuh. Haih korang ni buat-buat tak paham, nyampah I.


Kau tengoklah tu. Sekarang nak jadi Safee Sali. 
Apa perasaan adik sebagai pemain bola sepak Malaysia?
-"Saya rasa kejap lagi saya kene sepak ni", jawab Ezany.


Sekarang Safee Sali gatal.

Dah besar pun adik kakak. Hari tu masa tengah duduk-duduk kat ruang tamu tiba-tiba Ezany cakap sesuatu yang OMG tak sangka aku.

Testing testing..


Three two one action !!



INI BARULAH KERANA KAKAK KU TURUTKAN ! Hahah!
Saya tak pasti dia tiru siapa bercakap. Ni mesti banyak kawan dengan makcik-makcik rewang. Ish adik !

6 comments:

cimon said...

Ingatkn kakak dia jek yg suke kwn dgn makcik2 rewang. Hehehe(^_^)

ascil.punye.lah said...

haha kesiannya dia ye jari putuihhh.dah besar mesti hensem nih!

APi said...

kerana kakak. Ezany turutkan dan jadi mangsa..
kena pau kakak lebih ni nanti.. =)

Ain Atika Zailani said...

hahahhaha itulah seronok menyakat adik adik.

reenapple said...

okey... adik kamu cute.. hehehe. =)

ILA HonEyBuNNy said...

aloooo comeyyynya..;)