Monday, February 27, 2012

Oh Ya, Congrats Lisa Surihani

Cantik, intelligent, and independent. Apa lagi words yang sesuai digandingkan dengan Lisa Surihani? Lisa sebenarnya banyak tunjuk contoh yang baik. I mean dari segi kesungguhan melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang remaja sampailah sekarang dah berumahtangga. Nice betul lah gosip-gosip comel Lisa dengan Yusri masa mula-mula cinta berputik dulu. Bersungguh betul nak berkias dengan wartawan. 

Majlis Reception pun dorang buat secara sederhana tapi masih menampakkan ciri-ciri elegant. Lisa sendiri pun minta majlis perkahwinan tu dibuat secara sederhana. Bagus betul Lisa masih berpegang pada prinsip kesederhanaan. Aku tak pernah jumpa Kak Lisa. Tapi kalau dapat jumpa sekali nak tangkap gambar penuhkan satu album la. Huahahah! Okay behave. Tapi kalau jumpa Yusri pulak nak tangkap gambar penuhkan dua album. Nyiahahhahahahah! DIAM!!!






SWEET NYA!! LOVE LISA SURIHANI.

Hmm ni aku tengah lapar ni. Kalau duduk dengan mak boleh makan sedap-sedap. Memanglah sedap bukan kau yang masak. Tapi aku pun masak jugak. Hape hengat aku tak gethi masak ke? Walaupun belum layak masuk gadis melayu, tapi aku masih bangga jadi gadis jawa. Alaa jawa yang korang geli-gelikan tu. Ha memang bukan semua tapi ada jugakla yang allergic bila dengar orang jawa ni. Bialah. Yang penting kita semuanya HAMBA.

Aku mana gethi ngomong jowo. Ha takde siapa nak ajar. Ayah pun mana ada speaking Jawa kat rumah. Dia speaking Jawa dengan gang-gang dia je. Sorry lah ayah. You're fired ! Bagaimanapun aku tak lupa asal usul. Malah bangga betul. Bangga ada ayah ada emak takde abang takde kakak ada adik.

Okay nak sambung lapar. Bye.

Saturday, February 25, 2012

Ezany di Mamah Usia

Okay let me explain it to you. This is my little brother. The last one and very kesian. Hahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahah (ini kata aluan).
Okay cukup. Jangan gelak sehingga saya habis cerita kepada anda.


Kalau kehabisan disposable hair cover boleh try lampin pakai buang. Kerana kakak ku turutkan *kata Ezany dalam hati.

Kalau tak ada adik boleh pakai kat kepala sendiri.



Haaa marii marii mariii pergi rewaaaaaaaaaang.


Too much tabik hormat masa rehears. Patah tangan. =p
Sudah jatuh ditimpa gas. Semua ini terjadi apabila Ezany beraksi spiderman seorang diri dalam stor. Apa saja yang dia rasa boleh membawanya kepuncak dia akan panjat seperti tong gas. Ayah doublekan tong gas tapi tong gas atas dah kosong. Ezany panjat macam takde benda je. Slumber badak dia je pastu tong tu jatuh atas jari dia. Terputus jari telunjuk sampai hospital jahit sambung balik. Haish!

Mama call masa saya dalam perjalanan balik Shah Alam. Masa tu dalam tren dengan wawa. Mama cakap dia kat hospital jari Ezany putus. Tak semena-mena tekak ku terasa macam ada guli, air mata macam nak merembes. Ala macam tengok cerita Ombak Rindu tuh. Haih korang ni buat-buat tak paham, nyampah I.


Kau tengoklah tu. Sekarang nak jadi Safee Sali. 
Apa perasaan adik sebagai pemain bola sepak Malaysia?
-"Saya rasa kejap lagi saya kene sepak ni", jawab Ezany.


Sekarang Safee Sali gatal.

Dah besar pun adik kakak. Hari tu masa tengah duduk-duduk kat ruang tamu tiba-tiba Ezany cakap sesuatu yang OMG tak sangka aku.

Testing testing..

video

Three two one action !!


video

INI BARULAH KERANA KAKAK KU TURUTKAN ! Hahah!
Saya tak pasti dia tiru siapa bercakap. Ni mesti banyak kawan dengan makcik-makcik rewang. Ish adik !

Monday, February 20, 2012

You've Just Turned a Year Older.

You better start finding newer ways to look younger because you've just turned a year older. Hah!

After tepek tepung rutin biasa buat bila sambut birthday, mungkin mereka boleh jadi lebih perihatin kalau buatkan aku cekodok atau cucur udang dengan tepung tu. Lepas tu mari balun bersama. Molek. Segera tepek bedak sejuk semula lepas sedar diri telah tua. Dalam hati niat muda selalu muda selalu.

Saya sepatutnya dah mahir dengan taktik busuk tu. But today why all of sudden I become lembab? Tak masuk akal. Hesh si gemuk si gemuk. Mungkin kerana risaukan Megan yang terlepas keluar pada malam buta. Anak dara should have stayed home after pukul 12 paham tak Megan? Bersungguh beri nasihat.

Bersungguh juga Midah Talib suruh aku keluar cari Megan padahal selalu dia boleh settle sendiri. Vinee lah!! Siap gaduh-gaduh with her boyfriend just because he got tired and can't celebrate my birthday together. Vinee lah Badar! And also big thanks to Maizati, adik apis and lagi dua adik tak ingat nama heh pastu kawan-kawan yang wish me a happy birthday on my facebook wall thank you very much!

Oh ya, tolong katakan saya masih perawan, saya masih manis dan saya masih boleh bergonjeng bersama teman dan pulang sehingga lewat malam? Oww yang ini tidak. Kau dah sepatutnya berubah perempuan. Kau sepatutnya jadi contoh kepada Megan. Apa ni?

Okay mama pesan suruh bahagia dan jadi anak solehah. Mama pesan suruh bahagia macam pesan beli shampoo. Comel mama demok kitew ni. 


Moga diri ini semakin muda dan sihat. Muda? Er I mean yes of course you know what i mean ;)
Love Y'all.
I'm 22th on 20 February 2012.

Friday, February 17, 2012

Megan Nama Artis Brand Kucing

Hai kawan-kawan. Yang tak kawan pun hai jugak. Pernah tak saya beritahu anda tentang Megan? Rasanya belum jadi hari ni saya beritahu. Megan kucing pertama saya, sejak lahir saya tak pernah bela kucing. This is my first time laaaaaa. Ihikss. Dah hampir 2 bulan dia diculik. Ish ish ish. *diculik tanpa ibu disisi di depan jabatan air. Maka saya anggap ia sebagai anugerah cemerlang tahun ini. *berikan tepukan.


 Dah beberapa hari ni Megan selalu dapat main kat luar. Jadinya dia paling suka bila dapat keluar.


Dia nampak seperti kucing jantan yang gatal padahal dia adalah kucing betina yang miang. Mari saya beri bukti.


Hah! Dah cakap dah.


Okay Megan si miang mahu mencari si gatal malangnya dia seekor saja kucing dalam rumah ini. Saya tak beri izin untuk Megan miang berkawan dengan kucing jiran takutnya nanti Megan pandai datang rumah orang mintak mintak makan pastu kencing atas kereta orang macam kucing sebelah telah terkencing atas kereta Maizati Shahirah housemate saya. Hahahahahahahahahahahahah!


Dia telah audition untuk filem rempit tapi telah gagal maka dia harus mengaku bahawa dialek "practice make perfect" memang dicipta untuk dirinya. Dia perlu "wikang (menunggang sambil mengangkat kaki bahagian belakang)" setiap hari. Apabila hendak buang air kecil atau besar dia mesti ke tandas. Tidur di tempat yang telah disediakan dan TOLONG JANGAN GANGGU SEMASA SAYA SEDANG STUDY MAHUPUN CHATTING BERSAMA RAKAN-RAKAN!! 



Ekor Megan sangat boleh untuk lap habuk atas meja makeup. Lihat! Ekor itu memberitahu *sila gunakan saya.


Artist : Megan
Photograph by : coolgiggles.blogspot.com

Monday, February 13, 2012

A Friend

"Memiliki sejuta orang kawan memang hebat namun memiliki seorang kawan yang setia bersama kita ketika dalam senang dan susah ketika sejuta yang lain meninggalkan kita adalah lebih hebat"


ASK YOUR SELF WHERE TO FIND THEM.

AND PLEASE LET ME KNOW.

Saturday, February 11, 2012

AAZ's Accessories

Hai kawan kawan! Rindu betullah dah lama tak update. Sekarang tengah update ni. Tau tak satu hari ni saya buat apa? Saya cuba cari supplier untuk buat bisness online. Yelah, sekarang ni zaman internet. Kalau boleh nak beli ikan kat pasar pun nak buat delivery. Ish ish ish. Takpe. Sekali-sekala kita membeli secara online dapat jugak jimat minyak kereta semata-mata nak beli sepasang baju untuk first date/function/dinner atau nak jumpa mak mertua. Hihihihih. Malulah.

Oleh kerana saya faham situasi awak semua yang tercinta ini, yang makwe/pakwe tak suka teman korang pergi shopping sebab korang ni telembab-lembab kalau nak buat pilihan malah untuk beli sehelai baju pun minta pendapat sampai tiga kali.*akulah tu, heh. 

Oleh itu, saya nak ajak korang shopping dengan saya kat AAZ's Accessories. Sebab kita kan gang. Takyah ajak pakwe/makwe. Kite berdua je. Janji.

AAZ's Accessories menawarkan banyak pilihan. Mesti korang suka. Boleh shopping lama-lama. Harga yang ditawarkan sangat berpatutan. 

Harap korang dapat berikan perasaan suka(like) kepada page ini ya kawan-kawan! Ajak kawan-kawan yang lain jugak. Kalau bab meraih like ni memang fail. Melalui korang kawan-kawan blogger yang boleh membantu. Pengaruh blogger sekarang sangat kuat. Sekuat harimau. Miaww!!!

Wednesday, February 1, 2012

Will You?

"When people walk away from you. Let them go! Your destiny is never tied to anyone who leaves you, and it doesn't mean they are bad people. It just means that their part in your story is over."