Tuesday, March 8, 2011

Computer riba rosak berganda

Walaupun harga membaik pulih computer riba tidak semahal membeli sebuah kereta, ianyanya tetap meragut nyawa. Harga itu manjadikan saya sebatang paku. Maksudnya disini saya terpaku. Kerana yang rosak adalah LED. Kos membaik pulih sekitar RM 800 ++ . Tak rasa macam gaji promoter untuk sebulan ke? Macam kan?

Jadi saya membawa hati untuk tidak melakukan pembaikkan itu lalu berilhamkan membeli sebuah personal computer (PC). Sebenarnya computer riba (LAPTOP) juga adalah personal computer. Hari ni tak nak cakap laptop nak cakap computer riba sebab my lappy dah tak Top. Tak boleh jadi lapTop ! LCD masuk air siap ada ikan lagi tuh. Sebab tu dah lama tak update. Sedih dia, merajuk dia. Sorry baby.

Berbalik kepada cerita asal nak beli PC tu. Kalau boleh nak beli samsung sebab design lebih menarik. Kilat kau. Nak yang hitam belegam tuh. Fuyohh. Sukanya. Tapi lambat lagi lah. Kena kumpul duit dulu. Heheh.. Korang ada suggestion lagi tak model apa yang okay untuk PC? Kalau ada share dengan daku yah?? T_T

13 comments:

ejulz said...

waaaa.. dh jadi sebatang paku geng kite ni.. huHu :P . xtau sgt la pasal kompter ni.. heHe

Jom belajar bahasa Sarawak.. heHe

New Entry "Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6 "

Uchi kay-f @hmad said...

alahainye keciannye,saya cdgkn awk beli mini laptop,RM900 dh dpt dah..klu awk nk saya sudi membantu..daa :p

ARJUNA.Inc said...

samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..samsung2~~..hehehe...i gna samsung..hitam berkilat~~~..

Ain Atika Zailani said...

ejulz= haha... baik....
uchi= alaaa i nak yang besar,.kecik x feeling nanti..
has= yes yes yes sam sam sam sing !!!

bella said...

ciannye..tp mmg lcd mhl kalau repair..kalau de warranti selamat lagi..huhu..tp nk beli laptop baru tu mmg besh..beli2..hehe

Uchi kay-f @hmad said...

oh klu yg besar, better awk kumpul wet sbb xlame ade pc fair..ti bole ler awk ushar2 iyer..

Sca Ndx said...

beli 2nd da lah. :)

♥e'in♥ said...

ish mahal gile.... baik beli bwu je..

Ain Atika Zailani (PAL) said...

bella= huhu memang mahal gila...nak beli pc je terus..kahkah
uchi= baikk=)
sca= x nak lahh..nak baru,
ein= memang nak beli baru...hehe

EJA said...

alahai..kesiannya..kalau kos baik pulih dah sampai rm800,baik tidak payah baiki..mmg patut beli baru..samsung?wa..mesti mahalkan?

NOOR FATIN said...

mahalnya rm800. tersentap jugak nak membayarnya tuu. huhu

cimon said...

RM8000-900 da boleyy dapat PC yg elok - awak tak perlu beli ikut jenama - beli barang PC tuh asing2 & cantumkan semua. (^v^)

p/s: beli kat lowyat jek

noorafzan said...

mmg pakai PC lagi bagus.
low maintenance cost.
senang nak ganti kalau satu2 barang dia rosak.
=)

entahlah, tak tahu nak suggest apa.
saya beli barang2 asing2 then pasang sendiri je kat rumah.