Wednesday, January 5, 2011

Hidup sebagai pelajar yang meninggalkan ibu bapa

Start semester baru. Mula-mula post dekat facebook kata semester ini akan daku mulakan dengan semangat kepelbagaian yang baru. Sebelum pergi meninggalkan mak bapak siap buat "aku janji" akan buat yang lebih baik semester ini. Tak sampai seminggu pergi kelas dah sibuk tanya bila ehh cuti? Kalau lecturer dengar mesti touching.

Nasib baik punyai emak ayah yang cool. Balik lah nak balik. Boleh lah tolong tolong mak kemas rumah, memasak, cuci baju dan sebagainya. Okay saya memang faham kalau seorang mak dah kata macam tu maksudnya tak bagi balik. 
 
Tapi saya hidup dengan kedegilan. Saya balik jugak. Walaupun terpaksa bekerja sebagai part time maid daku rela. Mak suka. Bapak cepat-cepat pergi kedai gunting rambut yang sekepala lima ringgit tuh, mintak tukang gunting cukur rambut sampai botak supaya anak ada kesedaran tak minta duit tambang dan insaf tak pasang niat balik rumah setiap hujung minggu. Saya dah ready nak touching kalau ayah nak buat macam tu. Tehee.
 
Okay esok saya nak balik Shah Alam yeay ! Ready ready...T_T

20 comments:

aLya said...

takpe..awal2 sem la mase bez nak balik umah..bile da nak tengah sem makin bz..ngeee

NM02 said...

study hard ok bebeh

d_LA said...

samat study cik ain :)blk jrg2 baru rindu byk sikit..

SyahmiFikri said...

hahaha.. better balik awal2 sem..

tyme nie la tak bz kann.. hohoh

Shahazrin said...

WELCOME BACK!!! HEHEHE

Ain Atika said...

alya= ahahha tau xpe..kan kan kan?
Nmo= thanks=) hee~~~
dla= baru bape hari dah x tertahan rindu dekat ayah bonda.
syahmi=betolll!!! penah buat kan?
hihi

shah= heheh tentiuu...=)

..hizamirahim.. said...

hehe.
bapak pernah buat macam tu ke?
adeh.

♥ LULU ♥ said...

hehe..
nasib baik umah lulu jauh sangat2 dari kampus
kalau tak memang selalu balik la gamaknye..huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

alahai anak mak.. kekekekeke

ENCIK TIKUS said...

balek shah alam lepak dekat Uptown jom, LOL =p

miss Fyqa said...

biasa la tue.
mak konpem suke sbb ada yg menolong beliau. hehe :)

Suhami Ahmad said...

ala, biasolah tu Ain. Atok yang dah kojo ni pun tiap2 minggu balik kg
^_^

zool said...

Shah Alam ye.. belajar kat mana plak tu>

ARJUNA.Inc said...

haa!!!..da tembak daa..sila2..terjah blog k..tag for u..n tlong plihkan tau..hehehe..ull be the one use my copyrght logos..huhu..

ieMa ackLes said...

nak cuti jugak..
baru 1 mnggu masuk stdy dh byk kje kne buat :(

cimon said...

study elok2 tau!

hehehe (^v^)

p/s:adik pompuan aku pon camnie gak...tiap2 mggu nak blk rumah... sanggup tukar2 bas tuh!!perghh...kental (@_@)

Ain Atika said...

hizam= belom pernah. haha..
lulu= saya pun jauh..tapi dah selalu balik jadi tak jauh dah,ahha

lekat= ahha...x lah..
en tikus= jom jom...bahah.
miss fyQA= tau x pe..
suhaimi=kihkih.kerja banyak wet x pe.
zool= kat johor.
arjuna= wahh...thanks has.
iema= laa yeke...huh nasib baik i tak..
cimon= nyiahaha..memaang ahh...geng i lah tuuu..

dinsblog said...

good luck ain...belajar rajin2.

Lady Fine said...

rindu ayah bonda ke rindu bantal busuk?..ekekeke

HonEyBuNNy said...

yeahh...good luck...;-) semangat2...