Friday, May 20, 2011

Begini cara menangani bayi kegemaran

Tak sangka. Eh kena sangka.


Masa kecik beri didikkan sempurna agar bayi kita menjadi bayi alam cyber. Bayi berteknologi mara tinggi. Pada usia ini dah pandai main webcam. Secerdik pengasuh bayi.


Ya! Putri memang kuat minum, kuat nangis, kuat ngigau, kuat buat sepah dan kuat semangat. Jiwa kental walaupun dimarah selama setengah jam di padang kawad. Sebab tu dia dipilih sebagai bayi paling cemerlang dan boleh grad awal.


Lepas tu seperti nasihat orang tua nanti besar jadi polis. Memang tak sesuai apabila bayi perempuan diberi cita-cita polis. TERUS CANCEL CAKAP TAK SESUAI MEMANDANGKAN PUTRI PANDAI BERMUKA BENGIS. Yes Inspector Sahab.


Bukan itu saja malah Putri juga pandai magic. DENGAN KUASA SAKTI AKAN MEMBUNUHMU BATMAN!! 

SECRET : Pengasuh bayi tak pandai control amukan Putri semasa ketiadaan Bonda. Jadi kita ajak dia main webcam. T_T

34 comments:

Norhazira Mohammad Ikhir Juhari said...

nice..!!! k0 jadi bibik ker skang..?? hahaha.... sangat s0mel la c putri nie... anak sedare yer..?

Ain Atika Zailani said...

hahahahha...yela..anak sedara... bibik pon boleh laa...pengasuh buk pengasuh...

hakeem kira said...

agak2 dia nangis ko bg dia main hp ko . mesti dia diam

Ain Atika Zailani said...

hahahha memang habis berair hempon aku kena air liur dia...

nurul afika said...

bestnya jadi babysitter ^__^

nur athirah said...

alahai , tomey nye ..

nak cobit2 bole ?

dnoBiz said...

Budak Kecik buat muka macam mana pun tomel gak heheh :D

Che Rafidah Che Nali said...

wakaka..comel jek! nie tips untuk jadi babysitter yang berjaya ek..hik2..ouh, akak dah follow aina ;)

Ain Atika Zailani said...

nurul afika=hehehheh syok tapi kalau dah nangis rasa macam nak gigit die.

nur athirah= heh cubit je...putri ni lasak,.

dnoBiz= hak ahh tau tak pe...tu la kelebihan bayi..=) alhamdulillah..

Ain Atika Zailani said...

che da= ehhehehhe berjaya lah sangat...hahahha..okay thanks kak!

muhamad hanif said...

mcm anak hamster kau buat budak tu ek ? kahkahkah !

Ain Atika Zailani said...

hanif= nyiahahhahaha...aku pun tak terfikir macam tu...jahat kau!!

dea izzana said...

eeeeeeee sukenye.. hehe nnti baby putri dh besar suke on9.. kih8

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

heee...comel..cik layla pon suka baby.. =)

http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/2011/05/demam-nktm.html

acaibudaktepeng.blogspot.com said...

haha,,da bakat jadi mak cik muda nie,..hhaa

Ain Atika Zailani said...

dea= nyiahahhaha...imiginasi tuh penting...ok la tu ikut perangai aunt nye...kihkih..
cik layla= hehe sep!

Ain Atika Zailani said...

acai= hehe orang imam muda kite makcik muda..haha boleh lah..

liyana said...

haha..nice..cara yg agak abaik nk suh diam:p

asfira aminuddin said...

haha! comel babe. u dgn budak kecik tu comel. tak lama lagi ni. ehem ehem. ;D

.sweet-ants. said...

lololol kesian baby tu cam kene paksa je main webcam, dlm hati dia ckp 'sy nak mekap dulu' hahaa

akubiomed said...

Buat persediaan awal nanti tidak kekok bila anak sendiri. Macam saya bila dah ada anak yang ramai macam tokang pecah sahaja tetapi telatah anak-anak ini tidak pernah jemu ada sahaja pengalaman baru dengan mereka

miss Fyqa said...

comelnya si baby... :)

Uchi kay-f @hmad said...

owh baby ank sedara iyer..ingat anak anda?

comel!!!!!

♥e'in♥ said...

haip! tamo aja baby tu bkn2 taw.. hahahahaha..

Ain Atika Zailani said...

hahahhaha thanks laaa puji kiteorang yehh...aminn moge moge nanti bila dah kawen kite jadi ibu yang baik..nyiahhaha...

b a m b a m ' s said...

comellll!!! CB pon selalu pujuk anak buah dgn ber-webcam!hahaha.. pelik nmpk muka sndiri kuar tv..kononnya! :P

Ain Atika Zailani said...

haha memang pun...dia macam nak pegang muka dia kat laptop.

imah said...

baby tuh comeeel ^^

HonEyBuNNy said...

comeiiinya baby tu...

suka tgk gambar last tu...kiut ja dia buat muka n mulott macam tu..hehe

ejulz said...

comel.. :)

cik fa said...

alala...cutenya dia

Izyan Masri said...

BAYI COMEL SEPERTI INI HARUS DIKIDNAP DARI PENGASUHNYA SEBAB DIA COMEL SANGAT.EYHEYH.HAHA :D

miss.Addin said...

comelnya ! :D