Tuesday, October 11, 2011

Bantu Rumah Aman


Saya percaya setiap sumbangan diberikan dengan hati yang ikhlas lebih-lebih lagi demi membantu sesama insan akan membawa perubahan yang sangat positif dalam kehidupan. Bukan kita saja dapat merasai nikmatnya nanti malah mereka yang memerlukan bantuan juga dapat sama-sama berkongsi nikmat dunia bersama kita.

Eh kawan-kawan saya ingin mengajak korang semua memberikan sedikit sumbangan kepada Tabung Rumah Aman.*Eh kenapa nada aku dah tak macam wartawan Tv3 ni? T___T

 Sebelum kita teruskan, let me give a short introduction about Rumah Aman. Rumah Aman ialah rumah anak-anak yatim bertempat di Shah Alam dan menyediakan semua kemudahan yang diperlukan oleh kanak-kanak yang tak mampu perolehinya dari ibubapa mereka. Sedih kan? Jadi disini mereka diberi perhatian khusus dalam memenuhi kehendak seperti mana kita dapat. Macam ni baru adil.


 Pihak Nuffnang bersama-sama dengan Churp Churp, dan MilkADeal untuk TLC Promise Me Season 2Before we continue, perhaps a short introduction to the Truly Loving Company (TLC)? TLC mengeluarkan barangan peribadi dan juga barang isi rumah seperti bath & body products, kitchen cleaners, floor cleaners, and bathroom cleaners, which you can find in most major supermarkets and grocery stores. Dengan pembelian TLC product you’re actually contributing to charity because 100% of the company’s dividends are split between 5 charity partners they are affiliated with.




Kempen ini dah berlangsung sebulan lepas dan mereka telah pun menerima sedikit sumbangan dari orang ramai tapi masih memerlukan bantuan dan sumbangan anda untuk memenuhi impian Rumah Aman untuk menaik taraf electricity and lightning breaker system berjumlah RM20,000 by 30th October 2011!


Saya amat berbesar hati kalau anda semua pun sudi menyumbang dan membantu menaik taraf kemudahan Rumah Aman.


To all nuffnangers, you can donate to the fund for Rumah Aman just with a single click of your mouse dengan menolak sedikit amount dari nuffnang earnings anda terus ke Tabung Rumah Aman. Anda cuma perlu :


1. Log in ke account Nuffnang here.
2. Pilih amount yang anda ingin dermakan dari nuffnang earnings (anda boleh pilih dari RM1, RM5, RM10)
3. Tekan butang hantar/submit and you're done!






Waaaa senangnya.. =) Dengan sumbang hanya RM1 dan kita mempunyai lebih 300 000 media social influencers, imagine how much we could raise! 


Disini ada lagi satu cara bagaimana anda boleh menderma. 




The extremely cute and sought-after Churpies are now on sale and you can bring a Churpie/a few Churpies back home for a small fee, dimana semua keuntungan will go towards fulfilling the Promise Me pledge. Please click here to find out more! =)


Kepada bukan ahli nuffnang anda juga boleh menderma melalui :
- Maybank2U with the remark “Nuffnang TLC Promise Me S2” and the donation will directed to Rumah Aman (Shah Alam) with the account number 562106720433 (Maybank). Lepas buat pembayaran sila print out bukti transaction dan transfer to xinxian@nuffnang.com.
- Melalui cheques : Boleh dihantar kepada Nuffnang Sdn. Bhd. ke alamat dibawah:
12B5 & 12B6, 
Heritage House
33 Jalan Yap Ah Shak, 
50300 Kuala Lumpur.

All donations are tax deductible, dan Rumah Aman akan menyediakan receipt untuk pendermaan anda :)

Jadi apa tunggu lagi? Mari bersama saya hulurkan bantuan! =)

8 comments:

Pocket said...

Patung tu comel gak!

Jom wat baik! :D

Iwanski said...

rezeki yg dimiliki biarlah sama-sama rasa..

Liquid said...

comey patung tuh... wat letak dlm kereta pn besh jgk ehe smbil mmbeli kita mnderma ye dak =)

Rara. said...

mari ramai2 kita menderma :)

chiah_ismile said...

menatang biru 2 cute la..!

Asyila Zainuddin said...

pernah dengar jugak before ni :)

zati embong said...

jom ramai2 O.o

cik ciput said...

churpies tu comel ok!serius comel...aaa nak satuuuuuu