Saturday, October 15, 2011

Malaysia Agricultural Park, Bukit Cahaya

Dari kecik sampai besar tak berapa nak besar ni, ini kali kedua saya kunjungi tempat yang bagi saya sangat sesuai nak feeling anak kecil jatuh basikal atau ingin rasa tumbesaran otot betis pastu boleh recall balik masa sekolah rendah tak siap kerja sekolah lalu disuruh lari padang dengan baju kurung. Huh siapa tu? Sayalah siapa lagi. Sungguh nakal. Hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihimalu.=p


Gang basikal sekolah. Ehh? Eheheh. Okay, biar saya perkenalkan tempat ini. Namanya ialah Bukit Cahaya bertempat di Shah Alam. Boleh bercamping, flyingfox, berkayak, berbasikal, berbus sahaja pun boleh tapi nanti tak boleh berjalan jauh macam kami. Harga mengikut package. Ewah macam duta plak. Hahaks.

Mereka berdua memang perangai macam tu. So kita tak nak kawan mereka sekarang. Kita cerita-cerita dulu. Kejap lagi baru kawan.

Kita tak gendong basikal kat sana. Kita ride it! YOUKNOWFIZI? WERIDEWERIDEWERIDE!



SELAMAT DATANG. Anda bakal di sambut baik disana. Jangan risau kerana jikalau anda tak tanya pun mereka pasti mahu beritahu juga. Sangat ramah ye adik-adik.




Sepanjang September hingga November ialah musim menuai. Okay tak, musim luruh (autumn season). 
December ini ialah Winter Season, jadi mesti datang dan bawa keperluan sejuk seperti selimut dan tilam empuk. Muehehee. Suhu -2. Duduk disitu sehingga anda beku dan jadi sebahagian dari bahan pameran.

Ye memang sejuk.
Muzz (baju putih) melakukan aboogit.

  Yes. Nice pose (kata Fizi kepada diri sendiri)

Fine!
Sekarang mari kawan mereka.

Tulang menjadi kuat dan sihat dengan biskut Tiger. Wann sangat aktif bersukan, oleh itu dia boleh jadi bodyguard kepada semua gadis cantik dan jejaka kerdil especially Fizi! Yeay! Nyiahahahha!

 Waaaaaaa ini bukan rollercoaster!
 Eh tak. Kami bukan jumpa dia. Dia kawan kami. =p

Main buaian kaki ini memang melekakan. SILA CUBA.
Macam iklan amalkan gaya hidup sihat. Mari nyanyi lagu tandas. "Ouh tandas, berkualiti, baru hidup berkualiti".


Rumah Idaman.

Ouh sudah penat MARI MANDI!!

Fizi ni main action kamen.
Wah senangnya Muzz keringkan rambut. Boleh cuba ini dirumah.
Water Ball.
Ya, celup kaki sudah cukup berserta niat aku janji "bahawasanya saya akan menepati janji mandi dikolam ini pada kunjungan kali ketiga nanti". HAHAHAHAHHAHAHHAHA!

10 comments:

zati embong said...

wahh bestnya.lamanya x kayuh beskal,reti ke x lg eh (melampau tul)

putra87­™ said...

Bestnya... teringin nk p bukit cahaya tu..

Iwanski said...

bukit cerakah..?

Pocket said...

pergh! macam besh!
buleh buat rombongan cik kiah nanti nih:D
part kolam tu cam besh :)

tak aci!! kamu tak berendam juga!!

schaze zainn said...

bestnya aktiviti mcm ni.

:D

p/s: your fren tu rupa ade ala2 iqram dinzly dan aeril zafril la..erk.. haha

nurkaloi said...

wahh seronoknyer
kaloi tak penah lak g ke sane
huhuhuhu

ermm berbasikal memang seronok
lagi2 kalau dengan geng basikal sekolah kannn heheh

Nana said...

hehe pasal tiket airasia tu kan
kena rajin godek2 sendiri mmg ada tiket murah tapi kena beli awal la..
mcm last week saje bosan2 tgk tiket g penang RM13 pegi RM10 balik total RM58 pergi balik masuk tax seme murah kan?dia kena rajin search janji date tu utk tahun depan bukan utk terbang sekarang..kala rajin cari2 mesti jumpe try month by month mesti ada tiket murah

Ain Atika Zailani said...

zati= hehhe kalau tak reti naik beskal rugi la...wuwuuwuwu

putra= wahh meh la meh la..heheh

iwan= ye bukit cerakah.

pocket= hehehhe kite malan nak mandi sorg je pompuan..hewhew

zain= haa? yeke? hahahhaha jangan cakap nanti kembang dorang.

nurkaloi= hehe ni bukan geng sekolah ni gang makan-makan. heheh

nana= hehhe thank akak=)

aimie amalina said...

wahwahwah
kemaaiiiinnn
x ajak kite pon
kekekeke
beshhhh3
lame dh x bereng dlm kolam reng
selalu renang dlm blik mndi je
hehhehehee

makdara TERdiva said...

teringin nak dtg waktu autumn..last time winter..terkancing gigi kesejukan dlm tuh..huhu