Thursday, November 25, 2010

Berperangai tua tapi masih pewiit pewiit.

Ohh hari ini sangat memenatkan. Bangun pagi di gerak macam seperti nenek yang harus diberi parhatian khusus untuk perindah bau diri di bilik mandi. Capai tuala sambil membebel seperti orang tua kurang tidur padahal dah bergelen-gelen air liur atas bantal. Lepas tu muka berkerut-kerut kata sakit lutut dan sakit otot. Sungguh berperangai tua.

Seperti biasa berjalan di mall menggunakan kaki. Lemah gemalai (tak sesuai betul gemalai di sini) melihat-lihat kedai yang memerlukan khidmat buruh seperti ku. Masuk kedai F.O.S tiba-tiba tanya do you have any vacancy here? Ada tanya macam tu. Macam desperate betul tu. Ada. Selamba muka nampak muda berseri-seri lepas kata ada vacancy for me. Ohh how sweet.

Beberapa soalan semasa interview dan soalan kegemaran ialah how old are you? I dengan bangga cakap 20 years old. Dia kata ohh I ingat sekolah lagi. I bertambah kembang terasa ahh mudanya diri ku ini. Tiba-tiba terasa orang pewiit pewiit kat telinga daku padahal semua staff dia pergi lunch. T_T


So esok I kena datang kerja pukul orang. Eh pukul 10 setengah. Harus berperangai muda dan tak berkedut. =)

21 comments:

RaafikJahat said...

Selamat bekerja, di F.O.S. Jap, F.O.S mana ? Nak singgah, nak ngorat. :p

Ain Atika Zailani said...

haha..mana boleh ngorat, nak belanja makan makan boleh la...

asfira aminuddin said...

babe! u kerja kat FOS ke? mesti makin ramai pelanggan dtg babe. hihi. :) nanti da dapat gaji,jgn lupa nelanja org kat sini. hoho ;D

HonEyBuNNy said...

awek muda gtu ek..eheh

Ain Atika Zailani said...

asfira= hak ahh...i belanja dalam belog nanti ye...hahah...

honey= kena la muda hihi..malu saya.=)

NcekYus said...

haha..F.O.S yee??
sll beli suar kat situ...murah2..ada kualiti, xpk brand ape, tp kualiti yg perlu. price ok..

slamat bekerja..:)

Yen.Nadzreen said...

haha~
nenek keje kat f.o.s...nenek gi masjid la nek...gi wat amal ibadat...haha~

cimon said...

hepi bekerja!! (^v^)

Ain Atika Zailani said...

cimon...kenapa aku xdapat nak cari blog kau wehh?? bagi la link...

yus=hehhe..yeke...i xtw plak pasal kualiti pakaian kat situ.

yen= hahahha...sibok lah yen...

RaafikJahat said...

Okay, you belanja makan. Katne ? Hahaha.

wahida said...

hai..thanks drop by my blog...anyway, u x follow I lagi..x pe...biar I yang follow u dulu...follow me back k!! I tunggu u!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
buat apa saja asal heppi

cimon said...

sory...sy xde blog...just suke-suki blogwalking

(^v^)hehe

NM02 said...

hi ain atika, salam kenal dari saya. singgah tinggal jejak. jom tukar link. follow ai balik kalu sudi. nway, maceh sudi komen dlm n3 saya.

Mr feckry said...

gud luck keje

Fyzal said...

YES.. I follower yang ke 100 :)

selamat bekerja. :) tanya2 trus ada kerja ye. bestnya.

mR.sYaH said...

hahah... muda lg tu 20...

Ain Atika Zailani said...

rafiq= tapi u yang bayar tau.hihi
wahida..ok. thanks dear..
brutal solo= yihoooo...
cimon.ahahha..comel nya awak.
NMO=tq yeah awak..heee~~~
mr.fecry= trima kasih awak.=)
fyzal= ke 99 la kamu..ahaha...tq follow my blog ok? n tq 4 the wishes.=)
mr.syah= hahaha...ape plak dah nak monopouse ni..

elmog said...

wow dah dapat keje part time? boleh tak keje untuk sebulan je?

Ain Atika Zailani said...

elmog= i memang keje part time je..hee..

RaafikJahat said...

Dah you yang belanja, you la bayar. Haha.