Thursday, November 18, 2010

Penjagaan muka amat penting bagi saya !

I suka lah kalau suruh marah orang. Sebab tu bila ayah suruh jadi cikgu selumber I cakap tak nak. Tak boleh woohh ! Silap-silap murid yang ajar I baca ABC. Gila sedih I yang kene duduk atas kerusi kecik sambil pandang papan hitam ikut murid ajar I siap pakai rotan.

Ohh lupa tajuk. I nak cakap pasal penjagaan muka. I selalu marah kawan I sebab tangan dia kemain gatal pi picit-picit muka. Hati panas wohh tengok dorang krakk krukk krakk krukk muka.

Memandangkan I ni pesen gadis/anak dara yang suka simple-simple bila keluar. Jadi I memilih set kecantikan yang ini. Simple is me me me !! Atau malas is me me me??? (*_-)



PERISA ORIGINAL LAH. PASIKAN ORI BARU BELI.
Habis kalau tak ori kene jual ke you? Hotak kau !



Kau tahun bila dohh pakai fair & lovely. Sekarang orang pakai Olay, Garnier. Alahh... I pakai krim dia je dah putih wehh.. Murah. I memang pencinta barang murah. HihiH. Malu I.


Berdasarkan experience dari darjah 5 I start pakai ni ianya memang beeeestt! *Cakap penuh gaya. Ia mampu mengecutkan jerawat dan menghilangkan parut jerawat. Dulu masa sekolah kawan I suka tanya wehh macam mana nak muka macam engkau ha? Dia ingat masa kecik dulu I lukis muka sebelum masuk sekolah. Sebenarnya dia nak tanya macam mana nak muka tak ada jerawat macam engkau wehh? I cuma kata I pakai fair & lovely. Lepas tu tanya lagi tangan kau tak ada bulu lembutnya wehh. Yang tu I malu nak bagi tahu rahsia. Dia tak tau tiap kali mandi I tonyoh tangan dan kaki pakai berus. Kalau tak I tak boleh keluar dari bilik mandi.



BOLEH FAHAM TAK?? =(


Lepas sapu krim kat muka I feeling macam ini. Tengok lah tengok lah.



LEPAS TU TIAP HARI CALL BOYFRIEND SURUH DIA CAKAP SAYANG.

Tak boleh belah.

17 comments:

nuR izyan said...

ye pnjagaan muka tu amat pnting..
tpnye..jerawat kat muka ni degil gak nk mncul..:)

Ain Atika Zailani said...

hihi..xpe. apa pon kena cegah dulu..rajin2 cuci muka.hip hip !

Zulfahmi Abidin said...

alah.smua untuk feminin jer.untuk maskulin takde ker?? huhuhu

Terkini: 1. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis 2. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci 3. Selamat Hari Raya Aidiladha

BLADE EDGE said...

salam...

saya xde jerawat.. sbb slalu mkn tomato n ulam2..try la tgk blog ni ada latest post berkenaan tips penjagaan muka..

happy eid :-D

Ain Atika Zailani said...

zul= haha....laki pon boleh pakai fair & lovely jugak...try la...hihi

blade= bagusnya,,.baikk saya datang!

Aqilah Nur said...

i pakai fair & lovely muka lg berminyak. so, berhenti pakai smpai skg. and skg ni tak pkai apa2 krim pun. malas.hehe

rieyana ynn said...

wah...patot lak kulit dia puteh gebu....hikhik...kwn2 yana pun byk guna fair...;D

Nurulbadiah Lai said...

hye dear..jage2 muke..cek my blog ade tips ya

Amoi MiyaSya said...

wahh ! pakai fair & lovely , sbb tu cantik :) comel2 :) thnx drop cmnt tau :)

Ayeem Jemain said...

dulu time sekolah rendah pakai gak, tak putih pon.. u putih kot! :(

Rashid said...

"sayang .."



hehe ..

Db Cooper said...

krim muka untuk lelaki macam mane plak?? hee

Ain Atika Zailani said...

aqilah=hihi...mgkin kulit u jenis berminyak kot..tapi xpe...natural tak pakai apa2..

rieyana= hihi..thanks...

badiah= i dah tgk dah..yeayy..

amoi= thanks...=)

ayeem= yeke?? tah i pakai ok la.. u pakai x constant kot..

db= laki pon boleh pakai..=)

mengenaldiri said...

patut la muke awk cantik..ngee
:)

Ain Atika Zailani said...

muka cantik ciptaan Tuhan. Semua orang cantik.
Kulit cantik hasil penjagaan diri..=) thanks darling.

Sophie Al-yahya said...

a ah..pernah pakai gak..selalunya tak pernah menghampakan.. tp skarang pakai Garnier..

nyna said...

muka i msti tensen je kalau u tgk.
byk sgt jerawat.huhu