Saturday, November 27, 2010

Mengapa memanggil kekasih seperti anakmu?

Bukak cuping telinga capang kanan baby. Bukak cuping telinga kiri baby. Yaaah baby dimana-mana.


Mengapakah tajuk begitu? Sebuk lah kau. Apakah panggilan manja yang diberikan oleh kamu terhadap kekasih hati mu? Ayat sempoi, kau panggil pakwe kau apa wehh? Haa macam tu paling tak hipokrit. Baik.


Tapi ada pasangan yang panggil kekasih dorang baby. I pun sama. I terpanggil. Tak sengaja lepas tu sedar khilaf diri bahawa I panggil dia baby/bayi. Malu sendiri. T_T


Baby you balik pukul berapa ?


Bila translit jadi...


Bayi you balik pukul berapa ?
Ish ish ish. Teruk betul tu.


Maka nanti bila dapat anak kena panggil bayi tak boleh panggil baby. Sebab selalu bila nampak baby sebuk tunjukkan kat kanak-kanak ehh tengok tu ada baby. Lepas ni kena cakap ehh tengok tu ada bayi. Atau bila nak perkenalkan makwe/pakwe kat siapa siapa kata ini bayi saya. T_T.

14 comments:

cimon said...

*bengong*

hahaha (^v^)

p/s: perkenalkan sbg kawan/teman pon orang paham larr (^_~)

Farhah (applegreen) said...

hahaha!skang ni trend. kalau belum kawen pun dh panggil mummy and daddy!:P

Aliya Jaafar said...

hahaha.. kite geli pgil baby2 ni :P
tapi ikut org la. huhu
oh btw, yay! awak dpt award :) gi ambik ye :)

elmog said...

papa mama lahh kalo gitu. lol.
logik gak kan. :D

suhaisweet said...

tokey susu dtg ni..mana ibu2 mengandung? sapa yg call aku suruh dtg td nih? Isk ;D

Ain Atika Zailani said...

cimon=hahha...yeke?????elehhh....

farhah= memang . manja la katekan... baru sweet couple...kahkah

aliya=heee...i pon =p. award? nak amek kat mana?

elmog= hahha...papa mama i nak gelak skit.hahha..kalau nak papa mama kena ada baby.

suhaisweet= ahhh? i dah rasa macam kat india ada penjual susu.=p

HonEyBuNNy said...

aloloo....comeinya..hai bayi..eh silap..hai baby..heheh

hasrul hassan said...

Salam ..
hehehe.. saya panggil baby saya .. baby ... wife saya ... sayang ... wife saya panggil saya ayang ... dua lagi anak saya lak panggil saya ... BOSS .. hahahaha

http://hasrulhassan.blogspot.com

tia said...

tapi baby tuh cam shweett! hiks! ;)

asfira aminuddin said...

babe! bf i panggil i baby! nnt kalo da ada bayi, kami panggil nama. xde istilah bay2 ni. sbb baby hnya utk i. gedix punye statement tak? haha.

Anonymous said...

apple, ni paling awesome antre entry2 ko... nge~~ drpd:~perempuan all the tembam~

Ery Farieha said...

hahaha kalau i plak, i tak mintak pun dia panggil i baby, tp die yg nak panggel.

tp mmg mcm x sesuai pon.

hahaha T____________T

Ain Atika Zailani said...

perempuan all the tembam= hahaha...bodek bodek.

ery= haha...tau xpe..ala sekali sekali nak bermanja x apa.kihkih.

Sophia Rani said...

i panggil saya awak je... hah.. senang!! haha