Friday, November 5, 2010

Hidup bakal sunyi tanpa final

Wowowo...siapa yang tulis ni? Mestilah I. Kenapa macam tu you? Entah.
I dah berangan jauh nak kerja kerja kerja buk.. bila udah abis finalnya. Mau cari kerjaan yang lumayan/lunyaian. Tapi bila I fikir cukup sampai 3 kali I jadi gangster, ehh gentar. Bagaimana hidup I tanpa final. Final yang menakutkan bagi semua pelajar sekolah rendah, menengah rendah, menengah tinggi dan tinggi kampus. *Background music lagu dangdut tiba-tiba.

Lepastu selang-seli bunyi orang berdengkur pakai seluar colour pink. Se
bab waktu final biasanya orang tidur. Bukannya dengar bunyi cengkerik atau katak sejuk. Bila tak final sibuk buat-buat rajin baca buku segala siap alat tulis tersusun rapi atas meja belajar kecil ce'ot dengan cermin muka letak sekali dekat sisi. Takut tengah belajar tiba-tiba tumbuh taik mata memanggil-manggil untuk tidur lepas setengah jam study. Cheh !!

Tapi bila study untuk final lagi advance wehh. Siap ada laptop dengan snek melancong. Lepas tu siap bancuh air coffee satu cawan konon nak stay up sampai pukul 5 pagi study padahal sampai 5 pagi
duk online dengan member mengadu kenapa mood tak datang, kenapa wehh kenapa?? Itu semua I lah tu. Dasar perempuan gangster. Sehari nak final baru hegeh-hegeh nak baca itu ini.

Siapa sama dengan I cepat angkat tanga
n !

8 comments:

HonEyBuNNy said...

setju...hehhe..tu la.stdynya ckit ja...tp mainnya lebih...fb la..dugaan btol la..uwawaw

hiro said...

nk blaja ngn yu~

Si gadis bunga said...

good luck jugak awak~
hehe. btw, tersinggah after u droped by and left your comment.
hehe ;)

Ain Atika Zailani said...

honey= hah...sep !!
hiro= belajar gn aku kene caj..dia macam tuisyen..
si gadis bunga= haha..ape pun thanks sudi singgah..jemput datang lagi..

Rashid said...

Pompuan gangster? alamak!! hehe


Apapun selamat study k. Moga berjaya ngan cemerlang ..

p/s - pernah mimpi ambik final exam. adoii ..

azuha rahimi said...

jejalan....

aer2...
haus,,,haha

Miss ... said...

hhaha budak2 skang bole la blaja dgn tenet syokk heehe

Ain Atika Zailani said...

rashid= haha..thanks...ok lah tu dah ada mimpi..keh3..

azuha= nah air coffee

miss= hahah...memang pon...belajar tak ada tenet memang tak syok...