Wednesday, November 24, 2010

OH MY GOD !

Oh my God. Oh my God.
Rupanya I tak tau bila I tukar alamat blog banyak impact yang mempengaruhi link link yang pernah ke blog daku terindah ini. Maafkan daku. Tak mengapa I ada alamat you all. Catch you guys later !

I harus bekerja dengan keras untuk mempromosi blog ku terhangat. Perasan sungguh kerana mempunyai sikap begini. Ish ish ish. Harus banyak berusaha mencari blog-blog terindah juga bagi penghibur duka lara. Sekarang mesti mula dari awal macam mula-mula lahirkan 'anak blog' sampai jadi 'si tua blog'.

Ohh saya baru bergurukan seseorang lalu bertanyakan bagaimana ya mahu blog menjadi seperti wahh bagusnya blog dia. Gitueew.

Mula-mula kena ada blog. Yes semestinya dong. Lepas tu kena ada facebook. Lepas tu kena ada twitter. Promote your blog here ! Lepas tu kena ada follower yang ramai. Bagaimana mencari follower yang ramai? Begini. Kena rajin berjalan-jalan lalu pluup ! Tinggalkan jejak. Kena follow orang punya blog jugak. Ia juga di panggil tinggalkan jejak.

Macam nak promote movie di panggung wayang. Buat advertise besar-besaran bagitau semua orang hoiii ada movie baru ni jom ramai-ramai datang tengok. Wahh kita dan konco-konco cepat-cepat booking tiket pergi tengok. Lepas tu balik rumah cerita sana sini best wohh cerita tu lu tak tengok rugi wohh. Cuba tukar. Best wohh blog tu lu tak tengok rugi wohh. Syok syok. Jangan kemut nak promote blog orang barulah orang nak promote blog kita.

Cuba la lihat ruang "Try This Too" dekat blog I sebelah ni. Masih memerlukan blog indah anda. Siapakah yang mahu mengisi kekosongan itu. Marilah tinggalkan link link terindah anda disini. No interview. *Wink wink.

17 comments:

Mohamad Uzair Bin Othman said...

nice entry...good start..heee

marina izzati said...

me!me! (:
nicee entry btw ^^

tiefazatie said...

wah..nice la...ifa nak sibuk leh??hihi..thanx 4 ur komen..=)

http://tiefazatie.blogspot.com/

nice to know u!

asfira aminuddin said...

hihi. tahu takpe. nak follower ramai mmg kena salu dollow. kena ngadap laptop sampai mata kuyu ni ha. ;)

Fakhrur Razi berkata said...

hohoho
start from zero balik~
gd luck mencari lebih ramai follower
hak2

Ain Atika Zailani said...

marina= tq..=)

uzair= tq banyak banyak cikgu..kihkih..

asfira=haha..memang pon..penat.

fazatie= boleh..=)welcome bebeh.

razi= haha.kesian kan?.tq..=)

Mohamad Uzair Bin Othman said...

ur welcome..hihi

cimon said...

rajin2 blogwalking memang cara yg berkesan!!

hehehe(^v^)

hamzah ian said...

tukar link?? apesal?? beli domain meh.. hehe

Ain Atika Zailani said...

uzair= =)
cimon= yeayy..!
hamzah=apa itu domain?

Fyzal said...

bermula semula ker? pasti boleh berjaya! :)

NcekYus said...

yeh!! benar sebenarnya..
berjalan dan tinggalkan tahi disini..ha ha ha..
gurau je.. meninggalkan jejak...:) salam kenal all..:P

PHIRDOTE said...

oh haha

tia said...

byk kali pk nk tukar link,
tp byk benda plak brubah nnt kan?

Heidi Shafiq said...

aku baru terniat nk tukar link.. err tukar link n domain same x effect die?

Ain Atika Zailani said...

fyzal=hak ahh..nasib baik peminat eh follower x ramai lagi..hihi...

yus=hahhaa...taik? ceeiiitt.=)

phir= hohoho=)

tia=hak ahh..nanti orang hilang jejak dengan blog kita.=)

heidi= aku pon x bape tau sangat. aku ada tanya kat kawan blogger gak die kata sama x ada beza.domain utk cantikkan blog je....tp tak tau la cba tanya blogger lain.=)

ieYzA azMIeY said...

kalau baru tergedik2 nak tinggalkan jejak kat sini boleh tk? baru tau belog ini...huhuhu bila mula membelogwalking di belog orang lain

*manyaknya belog...haishh~*