Saturday, December 11, 2010

Both of you please stop fighting !

Eh bengang betul aku tumbuk jugak broadband ni kang ! Lembab nak mampus macam tak bagi makan walhal dah sumbat seratus hingget kat perut machine memproses duit yang tak keluar air gedegang tuh. Air gedegang ialah machine air yang bila masukkan syiling tiba-tiba keluar air tin tuh.

Ohh lepas masukkan duit tak keluar air tin tu terus cepat-cepat call bomba kata air tak keluar. Tak tak. Terus call center tanya ada bill tertunggak tak? Mamat tak tau handsome ke tak tu kata cik dah bayar tak ada tunggakan tapi ada balance. Hah kira orait lah tu. Lepastuh lepak kedai melahap barang secucuk dua satay, Ewah secucuk dua tak boleh belah, melahap bercucuk-cucuk satay lepas tu balik.

Sampai rumah perut buncit ala-ala bapa-bapa mengandung main laptop. Yelah ayah suka cakap kau ni asyik 'main' laptop. Kenapa main? Adakah laptop juga adalah katagori mainan? Kalau begitu saya rela membanting tulang membelikan mainan ini untuk 5 beradik. Satu setiap sorang. T_T.

Masa 'main' laptop aku memekak kata eeee bodoh lah broadband ni. Kau memang nak cari gaduh aahh kan. Hei broadband hei ! Tiba-tiba ayah datang kata hei both of you please stop fighting ! Whooah ?! Ayah mampu berkomunikasi dengan broadband mungkin. Aku terus bagi broadband muka curiga. *kening rapat*

18 comments:

joegrimjow said...

LOL
ingat sape yg gadoh tadi

adrina sidek said...

hahaha...laptop adalah sebuah mainan maybe.. -__-

Pocket said...

hei both of you please stop fighting !...
tu kira macam korang ni adik beradik kot..

Rashid said...

hah! ganasnya. .. eeee ..

Afiefah Safieni said...

adehla..
mesti ayah yg pesan dekat broadband suruh jadi lembab,sebab ayah boleh berkomunikasi..

buDAK keCIK said...

berukband mmg sgt2 sengal...
gna wiFi lg bgs.heh

Fir'aun NgebLoG said...

selamat pagi nona...

ingin rasanya saya memberikan komentar artikel anda, sayangnya... saya tak paham dengan gaya bahasa anda.
so, ijinkan saya hanya mengucapkan salam persahabatan dari bandung, terima kasih telah sudi berkunjung ke rumah virtual saya,
semoga anda selalu beruntung :-)

YanaMIB said...

haha ai pn slalu gadoh dgn brukband...grr grr~ =_=

Ujang9897 said...

hahaahah....cian beruk tue..eh silap..cian berukband tue

ejulz said...

bnyk sgt download sbb tu over limid.. heHe

Sasa Al-Sharif said...

aku tercari-cari bab mana cerita both of u stop figthing tu. aku agak ada dua orang mamat sedang gaduh nak berebut awek.

url sini selalu hilang dalam bloglist aku. aku pelik. sangat canggih gitu

amalhaj said...

maaf yer, teman singgah jap sbb teman dengor ader oghang gadoh.... teman nengok ok ajer... teman pon idakler nyinggah lame2.... len kali kut teman nyinggah lagi.....

Sophia Rani said...

hahaha.. your dad so funny. ^__^

Ain Atika said...

hahah...i pon rasa macam 2 lahhh...dah la lembab..heheh...saboo jelahh....=(

SIELA MIKAIE said...

hhhaaahahaaa...lawak je your dad..:):)

Lady Fine said...

muke korang same kot..ekeke

Ain Atika said...

hahhaha...fine=)

cimon said...

pakai streamyx larr...layann...atas katil...but xboleyy bawak jalan2 g kdai mamak larr...(T_T)