Friday, December 3, 2010

Tak gentleman ke lelaki menangis?

Fine. Tajuk yang kita akan bincangkan hari ini ialah as a state above. Femalas. Tak apa yang penting ada kerajinan mengupdate entri-entri baru yang berkualiti ke tak ke entah lah. Iklan kejap sementara cari mood entri ceria walaupun tajuk menangis.



MENANGIS TAK SEMESTINYA PONDAN

Kembali ke studio bersama saya. Tak boleh belah. Okay menangis biasanya sinonim dengan sifat semula jadi gadis. Kalau lelaki menangis kebiasaannya dilihat pelik. Susah nak tengok seorang jejaka menangis melainkan sebab yang begitu menyentuh di lubuk hati. Ececeh termasuk zon puitis pulak. Okay tak.

Jejaka. Oh jejaka. Sedap pulak sebut jejaka. I rasa macam penulis novel la you. Kahkahkah. Diam.
Okay I nak guna perkataan jejaka.

Jejaka boleh menangis sebab tangisan jejaka datangnya dari hati yang ikhlas. Kelakar pulak banyak sangat jejaka. Sekarang tukar kepada lelaki. Baru hemsem. Gentleman bukan terletak pada tangisan seorang lelaki tapi pada aspek mengapa lelaki menangis. Kalau menangis sebab perkara yang remeh memang nah ambek jawatan TAK GENTLEMAN.

Masing-masing ada cara yang effective untuk meluahkan perasaan yang mungkin terlalu lama terpendam. Mereka juga menangis kerana sifat semula jadi manusia yang mudah tersentuh dengan perkara yang membuatkan deria tangisan berfungsi.

Ohh kalau macam tu lelaki tak menangis tak ada deria tangisan lah? Betul. Okay mari menangis jejaka-jejaka hot/panas/sensasi.

30 comments:

radin fadli said...

kalau kiteorg nangis pasal betul-betul menyentuh perasaan kami... =)

~farhana fabulous~ said...

lelaki tak nangis sebab die ego..die nak nangis pun kne sorok-sorok sebab takut ego jatuh.. haha !

peminat lisa surihani =p said...

jejantan,jejaka,lelaki akan menangis bila mereka dapati sesuatu yg amat penting & istimewa mereka hilang didepan mata.. seperti keluarga dan kekasih yang betul2 ikhlas mereka sayangi.. :'(

Ain Atika Zailani said...

haih??? ni bkan site lisa surihani..tapi x apa.= ohh kalau macam tu gentleman. haha..

Ain Atika Zailani said...

ehh lupa plak yang atas.
radin= memang perlu menangis untuk hilangkan tension.

farhana= hahaha///tau xpe...bila i nampak adik i nagis sorok soeok kena marah dengan ayah i kata GOTCHHAAAA!! hahaha

hiro said...

xpe ke ngs ne..sob2

PeNgEmiS dUniA said...

stylo per laki nangis ! haha

Fakhrur Razi berkata said...

lelaki menangis semasa berdoa T.T
ye kan?

miss Fyqa said...

susah nak melihat lelaki menangis. HUHU~

peminat lisa surihani =p said...

ah xpeduli gak.. gg daring!! mke anda hampir serupa ngan lisa ^_^.. anda ngaku sy nangis nnt keyh hahaha =p

Ain Atika Zailani said...

hiro= ahahha....xpe...nangis aje.
pengemis dunia= ahaha...kadang kadang stylo...
razi=hahha...fine...
miss fyka= memang pon...kalau i nampak i gelakkan,,huah2..
peminat lisa= mana ada !! hahahha...ngis sendiri la.

asfira aminuddin said...

babe, best tau kalo lelaki nangis demi kite. hihi. macam xde ego dah. hooray! haha.

Sasa Al-Sharif said...

menangis tak berair mata

mengenaldiri said...

betul3...
nangis ta bermakna lemah..
kan3..

Ain Atika Zailani said...

asfira= hah? yeke? nak try la...hahah..kidding.
sasa= boleh ke macam 2?
mengenal diri= hak ahh..betul2.

Muhamad Zaki Zafir said...

true,indeed.laki2 hati keras,tapi kalau dh nangis tu,mmg ikhlas lah tu dia menangis. :)

hamzah ian said...

lelaki nangis macho dow

mario said...

lelaki menangis bila perlu je...hehe

NuR 'aQiLaH said...

oh rasa bangga pabila beliau ngs.
tp entah eklas ke tidak. huhu. -_-"

PendekarPetai said...

dulu pnh nanges sebb abah pukoi pakai kayu mop.. kategori gentle g tak aku nie?? hee

cimon said...

air mata lelaki mahal woo...only for important tings like during solat+doa & family or gff only

hehehe(^v^)

♥cutebabygirl♥ said...

susah nak tgk lelaki menangis.
tp once die nangis sbb kite, perghhhh siyes terharu gile.
terasa diri disayangi sgt2.
bg i,lelaki menangis syomel lah.
sape ckp x gentleman? grrrrrr

Rashid said...

salam
menangis? rasanya tengok pada situasinya. ia datang ngan tiba-tiba .. bila terkenangkan sesuatu peristiwa .. kehilangan ..

Walaupun lelaki ego .. airmata tetap masih ada ..

SyahmiFikri said...

nangis?? macho kowtt.. sebb nangis yg akan tulus takde la nak teresak2 bagai kann.. lallaa

~IHSAN AZ~ said...

jejaka memang jarang menangis tapi bukan x menangis langsung,huhu, cuma susah untuk gadis2 nampak jejaka nangis je la,huhu...=.)

Siska said...

haha thanks people... semua orang nagis...kalau x nangis cacat ah tuu....huah2...=)

Fyzal said...

nangis tak sgt la.. tp kalau sebak di dada ada la jugak :)

melainkan kalau benda tu dah sedih tahap gaban.. keluar air mata gak la sikit. hehehe.

Siska said...

hahaha...ni lah lelaki ego... nak ngaku ke xnak konfiuss..hahha

rossoneri said...

depends pada alasan lah kenapa dia menangis... tapi cute what, lelaki menangis eheeee

asip محمد said...

dah lama gua tak nangis.. hurm..rasanya last nangis sebab fail pts kot.. kah3 lepas tu mcm takleh keluar air mata ni.. kering agaknya kelenjar ni..