Monday, December 13, 2010

Dah tua mana boleh muda lagi

Engkau ni mengada betullah. Dah besar panjang rasa menyesal nak kembali muda. Alaa muda macam dulu dulu. Masa nak aiskrim minta emak, masa nak teddy bear minta emak *sekarang pakwe ada apa ada hal*.

Masa zaman comot kalau tak dapat beli gula-gula yang ada cincin dekat atas tu merajuk sampai buang-buang barang mainan permintaan sendiri keluar tingkap. Bila dah tak merajuk kutip balik lepas tu kena gelak dengan mak bapak.

Sekarang bila merajuk dah tak boleh buang-buang barang lepas tu kutip sebab ego seorang anak perlu di selaraskan dengan kedegilan. Kalau tak nanti kena gelak satu kampung. Sekarang nak merajuk kena sorok-sorok dari adik beradik kerana masih mengekalkan ciri-ciri kakak contoh terakhir. Kalau tak nanti adik beradik yang lain sibuk merajuk sama last-last semua tak dapat. Kempunan.

So mulai hari ini kena beri diri kesedaran dan cermin muka dulu sebelum menyamar jadi muda. ='( T_T

15 comments:

Afiefah Safieni said...

hahaha..
lawak betul..
lepas ni kalau merajuk bagitau la..
saya nak gelak juga..
=)

beautiful_rose said...

eh,tengah merajuk ke nieh?






meh sini aku belanja ko ais krim nak?

Fir'aun NgebLoG said...

saya merasa seperti terlahir kembali, coz Fir'aun yg dulu takabbur, kalau yang sekarang baik hati dan rajin mandi, masih muda lagi :D hehehe...

chenta said...

hehehhe..biasala..bila makin besar, kene belagak matang..hehehe :P

Cik Tom said...

ni tgh merajuk ker??hhee...cik tom dl kalo merajuk menyorok bwh katil...lg dahsyat..hahaha

Lady SharpShouter said...

aku setuju part sekrang pakwe ada apa2 hal.very the true. hehe

owh, skrg mmg dah kena matang.kl nak majuk pun takat ala ala.tu pun kl mak pak adik bradek nk layan. kl tak, merajuk la ko sorg2.haha

Ain Atika said...

afiefah= ahha,,,kalau bagi tau u kena pjuk sampai berhasil ..
beautiful rose= semalam merajuk sekarang dah ok dahh..kihkih..
firaun= hahah...firaun dulu malas mandi ke?
chenta= tau xpe. kalau x x macho.
cik tom= woohh...lagi dasyat..ahahha

cimon said...

hmm...peterpan pon xboleyy merajuk coz dia abg besar utk adik2 yg lain & nanti adik2 lain xboleyy nak merajuk pulak...+ kids forever!!

hehehe(^v^)

Bazilah said...

kah kah kah. lawak la u nih. pegi merajuk dalam almari :D

aleen aiden said...

ha3,cekelat ade cincin brape posen dulu ye.adess..

Ad'am Haryth said...

cube bgitau..apakah sebab-sebab bgi seorang itu 'merajuk'..?

Ain Atika said...

cimon= haha...ske ehh.
bazilah= dalam almari? alaaa nanti lemas..hihihi
aleen aiden= ahahha 20sen je...hihihi..
asam= alaaa xkan xpenah majok kot..haihh...

HonEyBuNNy said...

merajuk lagi ker tu...hehehhe

Fyzal said...

yang penting jiwa mesti muda.. hehehe :)

Izzan Salwana said...

Merajukk tu la best! hahaha.